Thursday, May 13, 2010

Shoppailua Hong Kongissa

*sorry, only Finnish. But if you are travelling to Hong Kong and want some info about shopping , leave a comment :)*

Kirjoittelenpa vielä hieman Hong Kongin kosmetiikkashoppailumahdollisuuksista :)

Omat lempiostospaikkani sijaitsevat mantereen puolella alueella, jonka nimi on Tsim Sha Tsui. Tämä on siis niemen kärki mantereen, Kowloonin, puolella (ei Hong Kongin saarella). Koko alue on täynnä kauppoja ja kaupat ovat auki klo 23 saakka (osa 23.30). Shop 'til you drop, kunnon kengät mukaan! Muihinkin kaupunginosiin nousee ostoskeskusta toisensa perään, niistäkin on alkunut nyt löytyä kunnon meikkiosastoja. Myös Tsim Sha Tsuissa avattiin uusi ostoskeskus juuri mutta ei ainakaan vielä ollut liikkeeltään kovin ihmeellinen. Taitaa olla tuolla sama homma kuin Suomessakin: samaa liikettä jokaikisessä keskuksessa. Boooooring.Kuva otettu aamupäivällä, illalla kadut ovat TÄYNNÄ :D

Nathan Road on pääkatu, se kannattaa toki katsastaa ja lähteä täältä pikkukaduille seikkailemaan, jos paikkoja ei vielä tunne. Hong Kongissa liikkuminen on turvallista, yksinäinenkin nainen voi hyvin shoppailla täällä yömyöhään saakka. Hong Kongista löytyy käsittämätön määrä Sasan liikkeitä, nyt SaSa on avannut myös suurempia ja selvästi siistimpiä liikkeitä. Valitettavasti valikoima on myös kallistunut ja "siistiytynyt" vähän liikaakin, vähemmän sieltä enää ostelen... SaSasta olen ostanut mm. Giovanni Haircarea mutta viime kerralla valikoima oli todella suppea, saa nähdä poistuuko valikoimista. Pikkukaduilta löytyy onneksi muitakin pienempiä kosmetiikkaketjuja, joiden nimiä en muista (tosin niitä ei voi olla huomaamatta, kun ohi kulkee ;). Valikoima ei ole päätä huimaava mutta ne mitä löytyy saattaa löytyä melkoisen halvalla. Mm. Tigiä ja tuoksuja löytyy edullisesti. Myös minikoot (kaikki "not for individual sale") niin tuoksuista kuin ihonhoitotuotteista kannattaa katsastaa, niitä saa kivaan hintaan.

Yksi lempikosmetiikkaliikkeistäni on DFS Galleria Canton Roadialla. Täältä löytyvät myös vain lentokenttien valikoimiin kuuluvat Travel exclusive tuotteet! Täällä myydään mm seuraavia merkkejä: Dior, Chanel, Shu Uemura, HR, YSL, Givenchy, Guerlain, Biotherm, Sisley, Elisabeth Arden, Clarins, Sisley, L'Occitane, Prevage, L'Oreal, Anna Sui, Lancome, Estee Lauder, origins ja MAC. Tämä MAC oli valikoimaltaan kaupungin paras, Duty Free-tuotteet kuuluvat myös valikoimiin, tosin hieman taso laski remontin myötä kun tilakin pieneni.Harbour City (huom: tämä menee kiinni aiemmin, klo 20.00) on kalliimman puoleinen shoppailukeskus, joka on samalla laivaterminaali. Täältä (sisältä ja kadun puolelta) löyvät kaikki maailman huippumerkit Chanelista lähtien. Itse suuntaan täällä Facess-kosmetiikkaliikkeeseen, joka onkin toinen suosikkini. Valikoimista löytyvät NARS, MAC, Shu uemura, Anna Sui, Elysambre, Model&co, Benefit, Philosophy, Calvin Klein Beauty, Aveda, Bobbi Brown, Jurlique, The Body Shop sekä Vera Wangin tuoksuja. Monilla merkeillä on keskuksessa myös omat kosmetiikkaputiikkinsa (ainakin Shu Uemura, Crabtree&Evelyn, Kiehl's, L'Occitane ja La Prairie, nämä tarkistin pari vutta sitten eli muutoksia saattaa olla). Facessia vastapäätä löytyy toinen iso kosmetiikkamyymälä, Lane Crawford, jossa lisää merkkejä (mm. Laura Mercier, Dior, Shiseido, Smashbox).Plaza Hollywoodiin (Mongkok, Kowloon) avattiin syyskuussa 2008 Honkkarin ensimmäinen Sephora. Jos ei Mongkokiin muuten ole asiaa, niin tämän takia ei kannata lähteä. Jos Sephoran omat tuotteet kiinnostavat, niin niitä toki täältä löytyy, muuten merkit ovat samat kuin muissakin kaupoissa. Sephora by OPIa ei ollut myöskään. Näin ainakin heti myymälän avaamisen jälkeen.

Markettituotteita taas löytyy Watsoneista (ei kaikista). Siellä löytyvät ainakin Revlonit, Bourjoisit ja L'Orealit. Nathan Roadilla on myös Seibu, josta löytyy mm. Benefitiä ja Bobbi Brownia.

Pienen matkan päästä (olen kävellytkin mutta taksilla yleensä tänne kuljen) löytyy ostoskeskus Elements. Täällä on monilla merkeillä omat liikkeensä, mm. Mac, Bobbi Brown, Lancome. Pääsääntöisesti tämä on todella kallis paikka, samat merkit löytyvät muualtakin. Suosittelen vain, jos on a) liikaa aikaa tai b) haluaa vain huippumerkkien tuotteita mutta inhoaa Honkkarin ihmisvilinää. Täällä saa kulkea ihan rauhassa, miten lie liikkeet täällä pärjäävät... Elementsin alakerrassa on myös jäähalli. Lämmintä mukaan, Honkkarissa on sisällä aina kylmää mutta täällä todellakin paleli.

Jane Irdale
a saa suoraan maahantuojalta, muista varata aika etukäteen (itse en tänne ehtinyt ja tiedot kysyin pari vuotta sitten, tarkista siis etukäteen pitääkö paikkaansa):
STP Workshop
Rm 406, 4/F, Beverley Commercial Centre, 87-105 Chatham Road South, T.S.T,
Kowloon, Hong Kong.
Tel : 2626-9271
(Latest appointment time 8:00pm everyday)

Hinnat ovat yleensä ainakin alv:n verran halvempia kuin Suomessa (alue on veroton, kaikki siis ns lentokenttähinnoilla ja hyviä tarjouksia saattaa löytyä) ja Hong Kongin dollarin kurssi toki vaikuttaa paljon. Nyt se on olut kutakuinkin 1€=10HKD.

Kosmetiikan lisäksi varmaan matkalaukkuun eksyy muutakin, niitä löytyy em. paikoista ja kauempaa lentokentän läheltä löytyy myös Citygate outlet, valikoimat ainakaan viimeksi olleet kummoiset... Tosin olen muutenkin ihan väärän kokoinen tähän maahan :D Matkaan kannattaa varata metrolla noin 45 min suuntaansa (Tsim Sha Tsuista), metropysäkki on Tung Chung.

Muita näkemisen arvoisia paikkoja ovat mm. Peak & Peak Tram, jättiläisbudha, Ocean Park, Stanley market, Star Ferry, Disneyland...


Star ferry


Disneyland


Panda Ocean Parkissa.

Ja kun shoppailu väsyttää jalkoja ja kaupat sulkeutuvat, kannattaa käydä drinkillä The Peninsula Hotelin baarissa, Felixissä (pukukoodi Smart casual). Näköalat ovat mahtavat varsinkin pimeän tultua. Kannattaa edottomasti käydä täällä myös vessassa, ei paljon parempia näköaloja nenän puuterointiin voi toivoa :D


Merenelävät ovat täällä ihania ja kohtuullsien hintaisia.

Kuvat ovat omiani, eivät lainattavissa. Kiitos!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails