Skip to main content

Nivea Pure & Natural, deodorant & hand cream

I noticed this new Pure&Natural series from Nivea. The products have a label "95% of natural origin", just remember that it's NOT ecocosmetics (if you don't know incis well, just trust certified eco cosmetics) but of the inci is a bit better than in "regular" products". At least to me, who can't use silicones or mineral oils. These contain:

 • no mineral oils
 • no silicones
 • no parabens
 • no artificial colorings
 • no aluminium salts
 • no PEGs 
 • BUT is NOT a natural product!
There are day creams, night cream, cleansing milk, facial toner, body lotions, hand cream, deodorant and makeup (but I didin't notice makeup products in the shop yet) in this Pure&Natural range. The prices were between 3.50-14€ in here. I bought deodorant & hand cream this time.

Bongasinpa kivan sarja Nivealta, Pure&Natural. Tuotteet sisältävät "95% luonnon ainesosia", ei toki siis luonnonkosmetiikkaa (jos tunnet incejä yhtä huonosti kuin minä, luota vain ekosertifioituun luonnonkosmetiikkaan) nutta toki tällaiset incit miellyttävät minua aina "peruskosmetiikkaa" enemmän! Saan yleensä  aina etsiä silikoneja ja mineraaliöljyjä inceistä, niitä kun ihoni ei siedä. Tuotteet eivät siis sisällä parabeenejä, mineraaliöljyjä, silkoneja, kenotekoisia väriaianeita, alumiinisuoloja tai PEG-emulgaattoreita. Mutta ilmeisesti kyllä hyvin vastaavia aianeita ;) Sarjasta löytyy kasvovoiteita, puhdistuselumsio, kasvovesi, dödöjä, käsivoide, vartalovoide sekä esitteen mukaan meikkejäkin (niitä en vielä kaupassa huomannut, tosin en etsinytkään). Hinnat ovat suunnilleen väliltä 3.50-13.30€ eli ihan kivan hintainen sarja on kyseessä, kellein tuote taisi olla yövoide. Itse otin testiin dödön ja käsivoiteen.
I needed a very effective deodorant, I really like Madara ecological deo but somedays it just isn't enough... I have had no problems at work (and my work is somethimesquite  physical) but one day it just didn't work, not at all. It was embarising so now I have this for those days I REALLY need to have good deodorant :D

I have used Nivea deos for years, those are among the few that do not irritate my skin. They discontinued my favorite about a year ago, I really hate the smell in their new sensitive version :P But now I noticed this aluminium free Pure&Natural deo and decided to test it. I wasn't sure if this is effective enough for this purpose, usually aluminium salt free ones are not the most effective ones. Unfortunately.

But this is a very effective deo! I see (=smell) no difference between this and my former Nivea deos. There were two scents to choose from, I took Jasmine. The scent is too strong for my taste... It makes my clothes smell and it smells ALL DAY. ButI still like it :D

Tarvitsin tehokkaan deodorantin Madaran ekoversion kaveriksi, niihin päiviin jolloin Madara ei ole tarpeeksi... Yleensä siis on (jopa töissä vaikka työni voi olla hyvinkin fyysisesti raskasta välillä) mutta toisinaan tarvetta on tehokkaammallekin deolle. edit: Lukijan vastauksen perusteella jännästi tässäkin tilanteessa oli kyse jännityksestä, ei fyysisestä rasituksesta. 

Niveaa olen käyttänyt vuosikausia, on niitä harvoja jotka eivät saa kainaloitani kutiamaan. Niveahan lopetti noin vuosi sitten suosikkini, sensitive balm se taisi olla nimeltään, ja sen jälkeen dödöjä onkin tullut testailua melkoisesti! Nyt huomasin uuden alumiinittoman version Pure&Naturalin ja päätin testata tätä. En ollut todellakaan varma onko tämä tarpeeksi tehokas tähän tarkoitukseen, Madarakin kun normaalipäivinä toimii vallan mainiosti, ja alumiinittomat eivät yleensä ole yhtä tehokkaita kuin "tavalliset" dödöt.

Mutta tämä onneksi on tehokas! En huomaa (lue: haista) mitään eroa vanhaan Nivea dödööni verrattuna. Tuoksuja oli tarjolla kaksi, tämä jasmiini ja toinen taisi olla lootus? Valitettavasti tuoksu on vain kovin voimakas... Tulee vessanraikastin mieleen ;) Haisuttaa vaatteetkin, ihan villatakkia myöden, ja tuoksu on voimakas vielä illallakin. Tykkään tästä siitä huolimatta!The hand cream is ok, might not buy it again though... It's creasy at first but absorbs and makes skin soft. The smell is ok too, not bad but not my favorite either. Can't really describe the scent, sorry.

Käsivoide on ihan ok, en ehkä uudelleen tätä osta kuitenkaan...Rasvainen alkuun mutta imeytyy kyllä ja iho jää pehmoiseksi. Liian hitasti imeytyvä työkäyttöön kuitenkin ja siihen tarkoitukseen tämä tuli hankittua. Tuoksukin on ihan jees, ei paha muttei suosikkinikaan. Dödön ostin Stokkalta viime viikolla ja eilen bongasin hoitotuotteet Sokokselta. Jos siis näitä ei kaupastasi vielä löydy, varmaan pian on jo tulossa!

have you tested these products yet? Any favorites?

Comments

 1. Thanks for the review :) the deo sounds promising :)

  ReplyDelete
 2. I love the Nivea brand and, lately, I've been into more 'natural' products. Can't wait 'til this range hits the shops here in Spain!!

  ReplyDelete
 3. Hei Nea!
  Käännympä puoleesi, koska sinulla on niin laaja kokemus eri vartalovoiteista/voista, ja jalka- ja käsivoiteista.
  Haluaisin löytää ilman turhia kokeiluja vartalotuotteen, joka kosteuttaa hyvin, mutta EI jätä tahmaista tunnetta iholle. Ihoni ei ole erityisen kuiva, joten kovin rasvaista sen ei tarvitse olla.
  Myös samat kriteerit pätee käsivoiteisiin: Kosteuttava, mutta hyvin imeytyvä.
  Jalkavoide saakin olla vaikka miten täyteläinen, koska laitan sitä yöksi sukkien kanssa.

  Olen blogisi kautta tutustunut jonkin verran mm. iHerbiin, mutta en kyllä niiden valikoimista osaa etsiä mitään sopivaa, koska tarjontaa on niin paljon.

  Vielä pieni pyyntö: Voisitko laittaa sen postauksen linkin, jossa opastat mineraalipohjan valitsemisessa? Linkki nimittäin hävisi koneeltani, kun vanha meni rikki ja jouduin hankkimaan uuden... :(

  Kiitos sinulle tuhannesti jo etukäteen!

  terv. "se" lukijasi, jonka kanssa aikoinaan vaihdettiin kuulumisia Purely Cosmetic´ista.

  ReplyDelete
 4. Hi!
  I bought the deodorant this weekend. I am allergic to alluminum salts so it's very difficult for me to find a deodorant that works. I actually like it a lot, so far.
  I couldn't find the makeup either, though I'm curious about it, especially the lipsticks.

  ReplyDelete
 5. Thanks for the review. I have always wondered about more natural deoderants and if they would be as effective. XOXO!!!

  ReplyDelete
 6. No PEGs, but other ethoxylated ingredients (misleading), synthetic fragrance, propylene glycol and formaldehyde releasing preservative. Disappointing greenwashing.

  K

  ReplyDelete
 7. Mä jättäisin nuo hyllyyn jo ihan sen takia, että Nivea testaa/testauttaa raaka-aineitaan ja/tai tuotteitaan lähes 100 prosenttisen varmasti eläimillä. Lisäksi esim. tuo dödö sisältää propyleeniglykolia, joka voi aiheuttaa ihon herkistymisen jatkuvassa käytössä - samaten kuin synteettisiä hajusteita ja fenoksietanolia, joka jakaa mielipiteitä ja on käsittääkseni aidossa luonnonkosmetiikassa kielletty. Lisäksi monessa luonnonkosmetiikan sarjassa on hoitavia aineita suhteessa paljon enemmän, ihan inci-listan kärjessä.

  Kaipa tuokin on tosin askel parempaan suuntaan, mutta itse pysyttelisin esim. Couleur Caramelin ja Urtekramin tuotteissa. Myös Yves Rocherilla on muuten mainio pieni tuoteperhe luonnonmukaista kosmetiikkaa, kannattaa tutustua! Sekä CC että YR ovat aidosti sitoutuneet eläinkokeettomuuteen ja ottavat sen huomioon myös raaka-aineita ostaessaan. -M-

  ReplyDelete
 8. No voi hitsinpitsi jos tuo Madaran dödö ei ole kovin pitävää, ostin jo (mutten vielä ottanut käyttöön), ja en oikein tee mitään sillä sitten. Täytyy lahjoittaa jollekin kevyempää duunia tekevälle kaverille se nyt korkkaamattomana. Urtekramin dödöt mulla on kestäneet raskaassa fyysisessä työssäni hyvin, jännityshikoilua ne ei sen sijaan jostain syystä pidä, jännä sinänsä.

  ReplyDelete
 9. No tuokin saattoi olla juuri jännityshikoilua muuten, ihmettelin nimittäin miksi yht'kkiä Madara ei toiminutkaan ja eli paha paikka & äärettömän noloa! Madara on osoittanut minulla kyllä todellä hyväksi enkä missään nimessä ole sitä hylkäämässä! Hyvä kun sanoit tuon, meinaan todella asiaa ihmettelin.

  joo, eihän tuo inci mikään hyvä ole näissä mutta silikonittomana ja nimeraaliöljyttömänä kuitenkin ainakin minulle monia muita parempi. Sekä ruoassa & kosmetiikassa olen linjalla luomua sen verran kuin suht kätevästi saa ja loput sitten "vähemmän huonoa" :D

  Yep, the incis are not the best... But a bit better than some other products, at least to me, who can't use silicones or mineral oils. So these products are not "natural", the deodorant is normal deo but without aluminium salt.

  ReplyDelete
 10. Ja Tiinalle vielä vastausta: valitettavasti en osaa auttaa :( Noilla kriteereillä olen löytänyt Alverden tuotteita (vartalovoiteet ja Cranberry-käsivoide), ei vain saa täältä :/ Alkoholia nuo sisältävät mutta ei ainakaan minulla kuivata, näin tuote on "kevyempi" ja tahmaamattomampi. Mutta jos jotain tulee mieleen, niin ilmoittelen sinulle!

  Tätä postausta varmaan tarkoitit: http://fashionedinfinland.blogspot.com/2009/06/mineraalipohjan-valinta.html ja toki sinut muistan :D

  ReplyDelete
 11. I should try to start using more natural things for me esp. deodorant. I wonder If I can find it here, I'm gonna check today

  ReplyDelete
 12. Huomasin että olit liittynyt mun meikkiblogin lukijaksi, kiitosta vaan : ) joskus aiemmin oon sunkin blogiin eksynyt, ja nyt olis varmaan hyvä aika munkin tätä selailla vähän enemmän!

  Mä oon nyt löytänyt mun holy grail dödön, enkä enää uskallakaan kokeilla muita, vaikka vähän hiukoiliskin.. Varmasti tuolla on parempiakin, mutta Garnierin Mineral dödö on ihan supermahtava ollut mulle! Jännää kun rupeaa hiukoiluttamaan oikeastaan vaan kun on kylmä tai jännittää : /

  ReplyDelete
 13. Catti: Garnieriä en ole testannutkaan, voisin kyllä hankkia sen kun tarvitsen jumppakassiin "varadödön" :D Minä hikoilen eniten talvella, puen varmaan yleensä liikaa päälle. *heh* 99%:sti tuo Madara pelittää minulla ja saa kainalojen ihonkin pysymään niin pehmeinä!

  Schumitza: the best really ecological deo I've tested is Madara. It is good!

  ReplyDelete
 14. Jooo, se on tosi hyvä kyllä, ja sitähän löytyy muutamina eri "laatuina", eli siis fresh, ehkä joku sensitive, en muista mutta varmasti jokanen löytää oman lempparin : D
  musta tuntuu että sama täälläkin päin :'D : )

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

Toinen blogi ja uusi työ

Olen tosiaan ollut "hieman" hiljaisempi täällä viimeaikoina. En ole kuitenkaan blogiani kuoppaamssa (ajat muuttuvat) ja yritän kirjoitella edes silloin tällöin. Varsinkin ihania ekodödöjä pitäisi arvoida piakkoin!

Olen tosiaan vaihtanut alaa "kaikessa hiljaisuudessa": olen liikunnanohjaaja, personal trainer, FasciaMethod-ohjaaja ja teen päätyöni hierojana. Opiskelen myös koulutetuksi hierojaksi eli kiirettä piisaa :D Toisen blogini löydät täältä: voimistaja.wordpress.com, sekin laahaa nyt hieman jäljessä koulukiireiden takia. Sieltä löytyy (osittain, loput tulossa kun ehdin) liikunnan ammattitutkinnon suorittamisesta Eerikkilän urheiluopistosta ja firmani sivut siis ovat Voimistaja.fi

Aktiivisimmillani olen Instassa: voimistaja, tervetuloa seuraamaan!
UD Naked Heat, lämpimämpi arkimeikki

Naked Heat -paletti tuntui kuvien perusteella liian lämpimältä väreiltään minulle mutta ajattelin, että jos en itse välitä niin tytär ainakin...  Ja kun muut meikkibloggaajat saivat minut tästä kiinnostumaan, ei auttanut kuin täydentään Naked-kokoelmaani :D

Yllättävän paljon pidin kuitenkin paletista, itseasiassa paljon enemmän kuin Naked 2 -paletista, joka oli minulle liian viileä sävyltään, ihoni näyttää vähemmän hehkuvalta sen kanssa. Tämä Heat taas oli erittäin ok, enemmänkin ehkä vain omalla epämukavuusalueella :D Itse asiassa olin jo lahjoittamassa palettia tyttärelleni mutta hän kehui miekkini näyttävän todella kivalta. Taitaa siis olla pian pari Naku Heatia meillä :'D

Kuvaan tekemäni meikki oli lopulta tummemmasta päästä eli ehkä sellainen pieneen iltamenoonkin sopiva. Aika kiva silti, ei tuntunut liian punaiselta. Tätä lämpimämpiä sävyjä en koe paletista osaavani käyttää.Bonuksena pikameikki tyttärelleni, tähän käytin selvästi lämpimämpiä sävyjä:


Ja tässä vielä muiden m…

Yksi paletti, kymmenen bloggaajaa: NYX Professional Makeup Perfect Filter Olive You

Charlotta Eve sai idean projektista, jossa bloggaajat toteuttavat omanlaisensa meikin käyttäen samaa luomiväripalettia. Mukaan lähti 40 kauneusbloggaajaa. Meidät jaettiin kymmenen hengen ryhmiin, joilla jokaisella on oma luomiväripalettinsa NYX Professional Makeupilta.
Tämä viikko on omistettu Olive You -paletille ja tässä oma meikkitoteutukseni sillä. Postauksen lopusta löydät linkit yhdeksään muuhun blogiin, joista löytyy paletilla tehty meikki. Viime viikon Marine Layer -meikit olivat uskomattoman erilaisia, mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat tällä paletilla loihtineet! Omani on aika tyypillinen ja "minun näköiseni". Paletti oli ihana, niin laadultaan kuin väreiltäänkin, ja luomivärinappien koko oli ilahduttavan suuri.

Paletit meille sponsoroi www.pretty.fi, joka myös antoi alekoodin lukijoille: Ostamalla kolme NYX Professional Makeup -tuotetta saat edullisimman niistä puoleen hintaan koodilla NYXZIEUJB.

Viikon muut Olive You -meikit: The Domino EffectAlohairBlinger shim…