Friday, February 18, 2011

Petos lautasella-kirja

*This post is about a book and only in Finnish*

Petos Lautasella-kirjan lukeminen on silmiä avaava kokemus, suosittelen lämpimästi mikäli ruoka/terveysasiat kiinnostavat. Sain kirjan lainaan serkultani ja olin jo tätä ennen siirtynyt eineksistä pitkälti jo pois, sen verran hän minulle kirjasta pauhasi jo etukäteen ;) Täytyy myöntää, että pikaruokaketjun vetiseltä maistuva kanafile, johon on maalattu grillausraidat saa nykyään aikaan korkeintaan pahoinvointia! Mukasavustetut tuotteet jäävät myös kaupan hyllyyn, puhumattakaan kananahkapyöryköistä. Yök.  Kukin toki tyylillään (enkä minäkään niin fanaattinen asian suhteen ole :D) mutta jos kiinnostaa mitä suusta alas pistää, kannattaa todellakin lukea tämä kirja. Aitoa ruokaa taas ei ole niin hyvä, ehkä enemmän opas Petos lautasella-kirjan lukeneille. Toivottavasti Suomessa teollisuus joutuu karsimaan myös turhia aineita, Ruotsin malliin. Hiukan nyt on jo tämä näkyvissäkin, muutama firma mainostaa luopuneensa mm. natriumglutamaatista.

Alkuun tuli sellainen olo, etten halua syödä enää mitään, mutta se onneksi meni ohi :D Nyt yritän valita sen parhaan vaihtoehdon sen suurempia stressaamatta. Yllättävän paljon ostoskorimme kyllä muuttui... Limpparirahat menevät nyt luomumaitoon, makeutusaineisiin en enää koskekaan ja samalla pääsin päänsärystä.

Ostin myös nämä hauskat ja ennenkaikkea näppärät suola- ja pippurimyllyt, nämä saa jääkaapin oveen kiinni eli eivät likaannukaan niin kuin lieden lähellä.

Oletko lukenut kirjan? Vaikuttiko se valintoihisi ruokakaupassa?

5 comments:

 1. I try to buy good stuff and avoid crap. Unfortunately not always successfully :S. At least I have found an Estonian potato-chips maker that seasons the chips with salt only. Small step but nevertheless an important one and in the right direction :)

  Sometimes I miss the Soviet regulations - sausage was made of meat (maybe a bit of rat too...) so it was indeed a sausage and not a loaf. Now we have no idea.

  ReplyDelete
 2. Tieto lisää tuskaa! Olen lukenut kirjan se vain vahvisti entisestään omia mielipiteitäni ja uskomuksiani. Tosin sen jälkeen luin kaupassa tuoteselosteita tuotteista jota en muutenkaan osta ja vain sen takia että sain siitä jotain omituista mielihyvää kun tajusin mitä p-skaa jotkut ihmiset tietämättään sisälleen ahtaa.

  Meitä ihmisiä on niin helppo manipuloida mainonnalla ja valheellisilla mielikuvilla ja nykyajan kiireessä sorrutaan helposti teolliseen mössöön.
  Suosittelen ehdottomasti kaikille itseään arvostavaville kirjaa!

  ReplyDelete
 3. Olen itse ruoka-alalla joten tieto todellakin lisää tuskaa. En ole kyseistä kirjaa lukenut, mutta siltikin oma koulutus jo osittain vaikuttaa ruokavalintoihini.

  Terveenjärjen käyttö ei keneltäkään ole kielletty. Valitettavaa ja totta on kuitenkin, että ruoka on bisnes samalla tavalla kuin kosmetiikkakin. Mielikuvamyynti on rantautunut miltei jokaiselle myynnin sektorille. Pidän alastani, mutta myös tiedostan että sillä on omat ongelmansa samoin kuin monella muullakin alalla.

  ReplyDelete
 4. I love that this post is only in Finnish - I was all "ok burble book stuff burble book stuff burble PLASTIC BUNNIES!" Also, why are the plastic bunnies being made to face the wall? Have they been naughty?

  And yes, I do know I could Google Translate the page, but that wouldn't be half as much fun as what's going on in my imagination. BAD PLASTIC BUNNIES - GO STAND IN THE CORNER!

  ReplyDelete
 5. Selina: LOL, Finnish might be a bit difficult and funny language ;)

  Eiko: Juu, hiukan suodattamalla toki kannattaa lukea tämäkin kirja. siitä ihan hyvä, että alkaa lukemaan mitä tuote sisältää ja näin voi valita itselleen mieluisimman tuotteen. Ja toki ymmärtää niitä hintaerojakin välillä paremmin! Kosmetiikassa sama juttu.

  Johanna: Jep, mainonta... Kyllä sitä saa aikaan ihan uusia "tarpeita", niin ruoassa kuin kosmetiikassakin!

  LiisK: I can believe that...

  ReplyDelete

Please leave a message, comment, opinion!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails