Skip to main content

Petos lautasella-kirja

*This post is about a book and only in Finnish*

Petos Lautasella-kirjan lukeminen on silmiä avaava kokemus, suosittelen lämpimästi mikäli ruoka/terveysasiat kiinnostavat. Sain kirjan lainaan serkultani ja olin jo tätä ennen siirtynyt eineksistä pitkälti jo pois, sen verran hän minulle kirjasta pauhasi jo etukäteen ;) Täytyy myöntää, että pikaruokaketjun vetiseltä maistuva kanafile, johon on maalattu grillausraidat saa nykyään aikaan korkeintaan pahoinvointia! Mukasavustetut tuotteet jäävät myös kaupan hyllyyn, puhumattakaan kananahkapyöryköistä. Yök.  Kukin toki tyylillään (enkä minäkään niin fanaattinen asian suhteen ole :D) mutta jos kiinnostaa mitä suusta alas pistää, kannattaa todellakin lukea tämä kirja. Aitoa ruokaa taas ei ole niin hyvä, ehkä enemmän opas Petos lautasella-kirjan lukeneille. Toivottavasti Suomessa teollisuus joutuu karsimaan myös turhia aineita, Ruotsin malliin. Hiukan nyt on jo tämä näkyvissäkin, muutama firma mainostaa luopuneensa mm. natriumglutamaatista.

Alkuun tuli sellainen olo, etten halua syödä enää mitään, mutta se onneksi meni ohi :D Nyt yritän valita sen parhaan vaihtoehdon sen suurempia stressaamatta. Yllättävän paljon ostoskorimme kyllä muuttui... Limpparirahat menevät nyt luomumaitoon, makeutusaineisiin en enää koskekaan ja samalla pääsin päänsärystä.

Ostin myös nämä hauskat ja ennenkaikkea näppärät suola- ja pippurimyllyt, nämä saa jääkaapin oveen kiinni eli eivät likaannukaan niin kuin lieden lähellä.

Oletko lukenut kirjan? Vaikuttiko se valintoihisi ruokakaupassa?

Comments

 1. I try to buy good stuff and avoid crap. Unfortunately not always successfully :S. At least I have found an Estonian potato-chips maker that seasons the chips with salt only. Small step but nevertheless an important one and in the right direction :)

  Sometimes I miss the Soviet regulations - sausage was made of meat (maybe a bit of rat too...) so it was indeed a sausage and not a loaf. Now we have no idea.

  ReplyDelete
 2. Tieto lisää tuskaa! Olen lukenut kirjan se vain vahvisti entisestään omia mielipiteitäni ja uskomuksiani. Tosin sen jälkeen luin kaupassa tuoteselosteita tuotteista jota en muutenkaan osta ja vain sen takia että sain siitä jotain omituista mielihyvää kun tajusin mitä p-skaa jotkut ihmiset tietämättään sisälleen ahtaa.

  Meitä ihmisiä on niin helppo manipuloida mainonnalla ja valheellisilla mielikuvilla ja nykyajan kiireessä sorrutaan helposti teolliseen mössöön.
  Suosittelen ehdottomasti kaikille itseään arvostavaville kirjaa!

  ReplyDelete
 3. Olen itse ruoka-alalla joten tieto todellakin lisää tuskaa. En ole kyseistä kirjaa lukenut, mutta siltikin oma koulutus jo osittain vaikuttaa ruokavalintoihini.

  Terveenjärjen käyttö ei keneltäkään ole kielletty. Valitettavaa ja totta on kuitenkin, että ruoka on bisnes samalla tavalla kuin kosmetiikkakin. Mielikuvamyynti on rantautunut miltei jokaiselle myynnin sektorille. Pidän alastani, mutta myös tiedostan että sillä on omat ongelmansa samoin kuin monella muullakin alalla.

  ReplyDelete
 4. I love that this post is only in Finnish - I was all "ok burble book stuff burble book stuff burble PLASTIC BUNNIES!" Also, why are the plastic bunnies being made to face the wall? Have they been naughty?

  And yes, I do know I could Google Translate the page, but that wouldn't be half as much fun as what's going on in my imagination. BAD PLASTIC BUNNIES - GO STAND IN THE CORNER!

  ReplyDelete
 5. Selina: LOL, Finnish might be a bit difficult and funny language ;)

  Eiko: Juu, hiukan suodattamalla toki kannattaa lukea tämäkin kirja. siitä ihan hyvä, että alkaa lukemaan mitä tuote sisältää ja näin voi valita itselleen mieluisimman tuotteen. Ja toki ymmärtää niitä hintaerojakin välillä paremmin! Kosmetiikassa sama juttu.

  Johanna: Jep, mainonta... Kyllä sitä saa aikaan ihan uusia "tarpeita", niin ruoassa kuin kosmetiikassakin!

  LiisK: I can believe that...

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

New Aromaleigh products for face (primer, powders, foundations)

Vain englanniksi, omaa tekstiä on vähemmän ja menee muuten liian sekavaksi :)illuminata luxe mineral finishing powder
Yay! "diamond" powder without silica! I can use some silica but better if not too much... So I prefer products without it. This made skin look very radiant. Me likey! I already bought a full size of this :D "Aromaleigh "Illuminata Luxe" Finishing Powder is a translucent, sheer loose mineral cosmetic powder, that contains reflective minerals to give your skin a subtle, more radiant appearance. Fine lines and wrinkles are less dominant, and a fine finish is revealed. It takes the Illuminata formula a step further with the addition of a revolutionary light-diffusing diamond copolymer, which is a spherical powder with an entrapped photoluminescent diamond core. This diamond copolymer ingredient, while not "mineral" or "natural" in nature, adds great benefit to this Finishing Powder's ability to impart a soft-focus effect and …

Vänttisen (Arja's Art) valjaat kissoille & Power of Nature-kissanruoka

*This post about cat products is only in Finnish, sorry!*

Tässä muutamia kuvia lempivaljaistamme, Vänttisistä :) Arja Vänttiseltä saa myös aivan loistavaa palvelua ja valjaat tehdään mittojen mukaan samaan hintaan. Valjaat ovat pehmoiset ja todella helpot laittaa kissalle. Myös lapset ja mummit onnistuvat näiden laitossa hyvin :D Plussaa siitä, että solkia on vain yksi ja sekin on laadukas. Valjaita löytyy niin kissoille, koirille kuin kaneillekin. Valmistajan lisäksi näitä saa mm. Mustista&Mirristä ja Megaeläimestä. Kissanvaljaiden hinta alle 20€. Meillä on näitä koosta XXS kokoon L.

Suosittelen Vänttisiä erittäin lämpimästi muillekin :)

Valmistaja: Arja's Art

Toinen ehdoton suosikkimme on Power of Nature-kissanruoka! 80% lihaa eikä mitään turhuuksia!

Tässä esim Natural Cat kanan tuoteseloste: Kuivattu kananliha, tuore kananliha, kananrasva, alfalfa, pellavansiemeniä, kananmaksaa, lohiöljyä, merilevä, karpalo, tauriini, prebiootteja, kivennäisaneet ja vitamiinit. 


Nyt käytämme…

Colored contact lenses - Freshlook Dimensions Caribbean Aqua

Sain Lenstorelta piilarit testiin ja mukava oli testata välillä värillisiäkin! En osannut itse päättää väriä, joten annoin Lenstoren valita :D Testiin tuli Freshlook Dimensions-linssit Caribbean Aqua-värissä. Linssit olivat väriltään yllättävänkin tummat, tummemmat reunoiltaan kuin keskeltä, omat silmäni ovat todella vaaleat.

"FreshLook Dimensions värjätyt piilolinssit / kuukausilinssit CIBA Visionilta tehostavat ja vahvistavat silmien vaaleaa luonnollista sävyä. Piilolinssit soveltuvat sini-, harmaa- ja vihreäsilmäisille (tummasilmäisille suosittelemme FreshLook Colors tai FreshLook ColorBlends -malleja). Tummempi rengas iiriksen ympärillä lisää katseesi intensiivisyyttä (katso kuva ohessa). Huomioi, että väritulos riippuu omien silmiesi väristä, emmekä täten voi täydellisesti taata toivottua väritulosta. Linssit otetaan silmistä ja puhdistetaan ennen nukkumaanmenoa, otetaan käyttöön jälleen seuraavana aamuna ja korvataan uusilla kuukauden käytön kuluttua." Lensstore.fi

Mit…