Friday, August 5, 2011

MAC pigment swatches & EOTDs, part I

I have really started to like MAC pigments :D These are just so pigmented, lasting and the colors are lovely. The jar is a bit expensive so I don't have all full sizes but now got some samples for review purpose!

Olen tosiaan alkanut pitää MACin pigmenteistä :D Ovat todella pigmenttisiä, tarttuvat hyvin ihoon kiinni (eli pysyvät hyvin) ja värit ovat ihanat, niin kuin nyt MACillä tuppaavat olemaan ;) Purkki on aika arvokas (n. 20€, ihan tarkkaan en nyt muista mutta kestää käytössä pitkään!), joten kovin montaa ei ole vielä minulle kertynyt. Nyt sain kuitenkin näytteitä testattavakseni :) Nämä ovat tosiaan nyt ostettavissa ihan Suomestakin (Turun ja Helsingin MAC-pisteet mutta tilaamalla saa omaan Stockmann tavarataloon tai beautyyn).
As you can see from the picture, MAC has several different kind of pigment formulas. I prefer the less metallic one (Fuchsia, Teal [my review here], Grape), it gives amazing satiny sheen and A LOT of color. The other one (Kitschmas, Cornflower, Rose) is flaky glitter and more metallic. It's not impossible to work with that either, of course, but I think it need a but practice :) My friend howeever loves this formula so you just have to test yourself which one you prefer. There is also less shimmery one, like Naked, which is one of my favorties too. I'll post a swatch of Naked in the part II. Naked is PERFECT for blending!

Kuten kuvastakin hiukan näkyy, MACin pigmenttejä on useampaa laatua: metallinen  "hiutalemainen" (esim. Kitschmas, Cornflower, Rose) ja hienojakoisempi hohtavan satiininen koostumus (esim. Fuchsia, Teal [arvioni siitä täällä], Grape). Oma suosikkini on tuo jälkimmäinen, Teal onkin minulla täysikokoisena ja Grapen ostan vielä joku päivä, on vain niin täydellisen upea! Metallisempi koostumus on hieman hankalampi käyttää, vaatii hiukan tottumista ja sopivat siveltimetkin. Se ei tartu niin hyvin siveltimeen mutta painelemalla sivellintä pienessä määrässä pigmenttiä, se muuttuu paremmin tarttuvaksi. Tämä tosiaan on vain oma mielipiteeni, moni ystäväni on hullaantunut tuohon toiseen koostumukseen :D Eipä oma suosikki selviä kuin testaamalla :) Kolmas suosikkini Naked pääsee osaan II, siinä on vielä hieman erilainen, vähemmän hohtava, koostumus. Ihan täydellinen kulmaluulla/ häivytyksiin!

Kitschmas-Violet-Naked:


Cornflower-Grape-Naked:


Inglot P440 & MAC Grape:

I also REALLY like my new mascara, MAC Studio Fix Boldblack Lash! Separates & gives lenght, works in my lashes :D

Olen muuten aivan ihastunut MACin uuteen ripsariin, Studio Fix Boldblack Lashiin, jonka ostin Zoom Lashin seuraajaksi. Tämä taitaa olla suosikkini MACiltä, erottelee hyvin kumiharjansa avulla! Hinta on 15€ ja myyntikappaleet eivät ole näkyvillä kaikkien testattavissa. Siitä PALJON plussaa!I'll post other colors a bit later too! Have you tested MAC pigments? Any favorites? :)


15 comments:

 1. Mullaki on paljon MAC pigmenttejä mutta jostain syystä en ikinä käytä niitä. Koen aina jauhemaiset vähän hankaliksi, ihan suotta kylläkin. Noissa on paljon ihania värejä ja nuo sampletkin riittävät ainakin mulla vuosiksi :)

  ReplyDelete
 2. Oi, tuo Cornflower-Grape-Naked on aivan ihana yhdistelmä! Mäkin olen näitä himoinnut jo pitkään, mutta kummasti se hillitsee ostohaluja kun ei ihan tossa lähi-Stockalla ole MAC-pistettä, vain tilausmahdollisuus. Pitäis ensin päästä hipelöimään itse :) Kohlkynä sävyssä Smolder on ainoa sokkohankintani MACiltä.

  ReplyDelete
 3. Great swatches! Now I think I need Grape in my life! My all time favorite mac pigment is probably Sweet Sienna but it's a limited edition :(
  I love Teal and Melon as well :)

  ReplyDelete
 4. Great swatches Nea! I'm in love with Kitschmas! And my other favourite is Vanilla.

  Have a nice Friday!

  XOXO

  ReplyDelete
 5. All of these looks are lovely! I also have Kitchmas and its chunkiness is a pain. I also tend to get more fallout with those kinds of pigment formulas. I wish they were all the same fine texture of Naked.

  ReplyDelete
 6. Hei,

  Yksi vähän hassu kysymys.. Miten ihmeessä mineraali- (tai muitakaan puuterimaisia) luomivärejä saa levitettyä ilman että ne varisevat pitkin poskia :/ ..Ikinä en ole itse siinä onnistunut.

  ReplyDelete
 7. *_* so so pretty colours!!! Woooow
  I follow you <3

  ReplyDelete
 8. Tjanks girls, these are lovely <3

  Fifi: If you love teal & melon, you will love grape too <3 Same great formula!

  Petra: Tottumiskysymys :) Mutta vaatii toki mös hyvän siveltimen littana synteettinen, johon värin "painelee" kiinni) sekä hyvä pohjustaja (sellainen, johon väri nappaa kunnolla kiinni). Itse enää harvoin saan värejä sotkettua poskille mutta toki skarppina pitää olla, ja tosiaan pakata värin kunnolla siveltimeen!

  Elisa: juu, onhan ne kiva nähdä livenä ennen ostoa kun ei ihan muutaman euron tuotteesta ole kyse :)

  charming: olen jotenkin vain niin hullaantunut irtoluomiväreihin mutta onhan toki nuo kiinteät silti helpompia :D

  ReplyDelete
 9. I really like Rose, such a cool colour! Your blending is so perfect :)

  ReplyDelete
 10. Amazing warm shades! Your make up skills are perfect, I always get amazed! ^__^

  ReplyDelete
 11. Aah, I have a few MAC pigment samples I never really touch... I really should play with 'em more, you make such lovely looks with them! My favorite though is Naked pigment, I use that quite frequently actually.

  ReplyDelete
 12. I like the Cornflower and Grape combo the best :) pretty, pretty!

  ReplyDelete
 13. lol. I've got all of them :D All :D
  I particulary like the purple ones... but my favourite violet is not featured here because it's Push the edge *_*

  ReplyDelete

Please leave a message, comment, opinion!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails