Skip to main content

MAC Surf Baby part III: Crushed metallic pigment Surf the ocean

I really wanted this lovely pigment stack from MAC Surf baby collection :) I don't have many MAC pigments but I do like the quality: these are very lasting on lids! These four colors have different formulas, as you can see from my photos. I also noticed that Crushed metal pigments are quite different from regular MAC pigments... I had some problems with applying these for the first time, I used MAC 239 and 217 brushes, too much pigment and wrong primer (Detrivore was too sticky with these). The next time I tested with Urban Decay primer Potion & less pigment, the results were much better!

I like the dark blue/graphite and the silver most, gold/bronze is really like cream and unfortunately my favorite color, light turquoise, is more shimmery and less pigmented than the others... But I think I'll use it later over other eyeshadows, because the color is very lovely :)

No pakkohan oli vielä tämä MACin Surf  the ocean-pigmenttitorni hankkia, kun NIIN kovasti siitä tykkäsin... Hintaa tällä oli 36€ eli 9€/väri, ihan ok varsinkin kun tällä kertaa kaikki sävyt olivat kovasti mieleeni. Kovin montaa MACin pigmenttiä minulla ei ennestään olekaan mutta laadusta olen kyllä pitänyt: ovat todellakin pysyviä! Huomasin kuitenkin käytössä, että Crushed metal pigmentit ovat aika erilaiset kuin "tavalliset" MACin pigmentit. Minulla olikin vähän ongelmia näiden kanssa ensimmäsiellä kerralla, käytin AIVAN liikaa pigmenttiä ja pohjustaja (Detrivore) oli myös liian tahmainen näille. Mutta testailu jatkui heti seuraavana päivänä paremmin tuloksin, värit ovat ihanat :D

Näissä oli muutamaa eri koostumusta, kaikki toki erittäin metallisia, kuten Crushed Metal Pigmenttien voi kuvitellakin olevan :) Eniten pidin koostumukseltaan tummasta harmaansinisestä ja hopeasta, kulta/pronssi oli jopa voidemainen ja vaalean turkoosi valitettavasti se vähiten peittävä. Väriltään se on niin ihana, että varmaan jatkossa testaan toisen luomivärin päällä (sain tämän vinkin MAC meikkaajalta).


Silver, light turquoise, gold bronze, graphite/blue


swatched over Lumene primer. You can also use these
more lightly and without a primer, I think it's better in
the summetime :)

So I used too much pigment... Terrible :D
Eli pigmenttiä tuli laitettua liikaa... Karmeaa :D
I used a cotton bud & MAC wipe to wipe part of the eyeshadow off...
Käytin MACin puhdistuliinaan käärittyä pumpulipuikkoa apuna ja poistin suttuisen osan meikistä...


Well, better! Of course the line is not that well blended.
Parempi! Toki reuna jäi vähän turhan kovaksi mutta käytössä oli kyllä oikein kiva :)

-silver (lower lashline)
-light turquoise (lid)
-gold (lid)
-blue (crease)
-MAC Blacktrack fluidline
-LashArchitect 4D mascara
The next day I tested blending the dark blue pigment again and with better results :D I used it with Naked pigment & Sun Blonde eyeshadow (I posted this already yesterday):
Seuraavana päivänä testilu jatkui, käytin tumminta sävyä huomattavasti paremmin tuloksin :D Seurana Naked Pigment & Sun Blonde-luomiväri (kuvat eilisestä postauksesta):

-UDPP primer
-MAC Lustre Drops Pink Rebel (cheek bones & brow bone)
-MAC Prep+Prime Line filler (under eyes)
-NARS Concealer
-MAC Gilded White powerpoint pencil (inner corner of the lid)
-MAC Naked pigment (inner lid, browbone)
-MAC Sun Blonde (lid)
-MAC Surf the ocean pigment stack, dark blue (grease)
-MAC Blacktrack fluidline
-LashArchitect 4D mascara

And one look with gold/bronze pigment:

I added peachy lipgloss in the car, I was in a hurry
and this was not the best. LOL

-Bare Faced Beauty foundation
-Bare Faced Beauty bronzer Fairy Princess
-NARS Douceur blush
-MAC Line filler (under eyes) & NARS concealer in Honey
-MAC Gilded white powerpoint pencil (inner corner of the lid)
-MAC Naked pigment (inner corner of the lid, browbone)
-MAC pigment Surf the Ocean, gold (lid)
-Alverde Golden Chestnut eyeshadow
-NARS Cruising lipstick
-MAC Dipdown fluidline
-MAC Prep+prime lash primer
-MAC Zoom Fast Black mascara
-MAC penultimate browmarker & brow gel
edit: And one more EOTD with silver & gold pigments:Do you like MAC pigments (regular and/or Crushed metal)?

Comments

 1. Gorgeous! I love the second and last looks.

  ReplyDelete
 2. Kolmas osa tuli kuin tilauksesta :D Oudon muhkuraisia on purkissa nuo kaksi pigmenttiä. Meikit on sen sijaan tosi kauniit! Hibiscus sopii varmasti nätisti tuon kultaisen pigmentin kanssa.

  ReplyDelete
 3. Robyn: Thank you :)

  Keijukainen: Juu, varsinkin kulta on tosi vinkeän näköistä! Ja tosiaan voidemaista, kuin voidepallosia :D Tuo kulta ei kyllä ollut paha käyttää. Vaikkei nyt ihan helpoin luomivärini niin silti sanoisin, että tässä on "jotain" :)

  ReplyDelete
 4. very good product review!

  ifollowed your blog hope you could be my follower too!

  http://prettyglitters.blogspot.com

  ReplyDelete
 5. Moi :) tykkään tästä blogista, ja meikkaat todella hienosti. olet myös tosi kaunis. mutta se piti vaan sanoa mitä olen pitkään miettinyt että tummat hiukset sopisivat minun mielestäni sinulle todella, todella hyvin!:) oletko koskaan ollut brunette?

  ReplyDelete
 6. Pretty Glitters: thank you :)

  Anonyymi: Kiitos :D On joskus ollut tumma tukkakin mutta varmaan liian tumma, silloin lähes kaikki vinkkasivat vaihtamaan takaisin vaaleaan ja äkkiä ;) Punainen tukka minulla oli nuorempana todella pitkään. Ehkä joskus voisi taas tummempaakin kokeilla mutta kyllä taidan viihtyä parhaiten blondina :)

  ReplyDelete
 7. I saw the pigments and they're really pretty. Gorgeous looks by the way! :)

  ReplyDelete
 8. I love the first and third look :)

  ReplyDelete
 9. The first look is beautiful- the darker pigmentation was gorgeous with your eyes.

  ReplyDelete
 10. Baroque in Babylon, Phyrra, MissA & In Palace: Thank you :) I REALLY fell in love with these metallic pigments!

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

Toinen blogi ja uusi työ

Olen tosiaan ollut "hieman" hiljaisempi täällä viimeaikoina. En ole kuitenkaan blogiani kuoppaamssa (ajat muuttuvat) ja yritän kirjoitella edes silloin tällöin. Varsinkin ihania ekodödöjä pitäisi arvoida piakkoin!

Olen tosiaan vaihtanut alaa "kaikessa hiljaisuudessa": olen liikunnanohjaaja, personal trainer, FasciaMethod-ohjaaja ja teen päätyöni hierojana. Opiskelen myös koulutetuksi hierojaksi eli kiirettä piisaa :D Toisen blogini löydät täältä: voimistaja.wordpress.com, sekin laahaa nyt hieman jäljessä koulukiireiden takia. Sieltä löytyy (osittain, loput tulossa kun ehdin) liikunnan ammattitutkinnon suorittamisesta Eerikkilän urheiluopistosta ja firmani sivut siis ovat Voimistaja.fi

Aktiivisimmillani olen Instassa: voimistaja, tervetuloa seuraamaan!
UD Naked Heat, lämpimämpi arkimeikki

Naked Heat -paletti tuntui kuvien perusteella liian lämpimältä väreiltään minulle mutta ajattelin, että jos en itse välitä niin tytär ainakin...  Ja kun muut meikkibloggaajat saivat minut tästä kiinnostumaan, ei auttanut kuin täydentään Naked-kokoelmaani :D

Yllättävän paljon pidin kuitenkin paletista, itseasiassa paljon enemmän kuin Naked 2 -paletista, joka oli minulle liian viileä sävyltään, ihoni näyttää vähemmän hehkuvalta sen kanssa. Tämä Heat taas oli erittäin ok, enemmänkin ehkä vain omalla epämukavuusalueella :D Itse asiassa olin jo lahjoittamassa palettia tyttärelleni mutta hän kehui miekkini näyttävän todella kivalta. Taitaa siis olla pian pari Naku Heatia meillä :'D

Kuvaan tekemäni meikki oli lopulta tummemmasta päästä eli ehkä sellainen pieneen iltamenoonkin sopiva. Aika kiva silti, ei tuntunut liian punaiselta. Tätä lämpimämpiä sävyjä en koe paletista osaavani käyttää.Bonuksena pikameikki tyttärelleni, tähän käytin selvästi lämpimämpiä sävyjä:


Ja tässä vielä muiden m…

Yksi paletti, kymmenen bloggaajaa: NYX Professional Makeup Perfect Filter Olive You

Charlotta Eve sai idean projektista, jossa bloggaajat toteuttavat omanlaisensa meikin käyttäen samaa luomiväripalettia. Mukaan lähti 40 kauneusbloggaajaa. Meidät jaettiin kymmenen hengen ryhmiin, joilla jokaisella on oma luomiväripalettinsa NYX Professional Makeupilta.
Tämä viikko on omistettu Olive You -paletille ja tässä oma meikkitoteutukseni sillä. Postauksen lopusta löydät linkit yhdeksään muuhun blogiin, joista löytyy paletilla tehty meikki. Viime viikon Marine Layer -meikit olivat uskomattoman erilaisia, mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat tällä paletilla loihtineet! Omani on aika tyypillinen ja "minun näköiseni". Paletti oli ihana, niin laadultaan kuin väreiltäänkin, ja luomivärinappien koko oli ilahduttavan suuri.

Paletit meille sponsoroi www.pretty.fi, joka myös antoi alekoodin lukijoille: Ostamalla kolme NYX Professional Makeup -tuotetta saat edullisimman niistä puoleen hintaan koodilla NYXZIEUJB.

Viikon muut Olive You -meikit: The Domino EffectAlohairBlinger shim…