Skip to main content

Oma maa mansikka...

On se niin mukava päästä reissuun mutta toisaalta vielä kivampi palata kotiin ;) Aurinko näyttää tällä välin kadonneen taas Suomesta mutta koska en kameran rikkoutumisen takia (kamera-raasu taisi kuulla minun miettivän sen vaihtoa uuteen ja ehompaan) en voi ottaa kuvia ihanasta tuliaisestani, voisin ajan kuluksi kertoilla vaikkapa lempiaurinkosuojatuotteistani.

Ykkössuosikkini on L'Oréalin Sun Expertise 50+ specially for kids lotion. Luottotuotteni, jolla nytkin lapset säästyivät ihon palamiselta, iho ei edes kertaakaan punottanut ja lähtötilanne oli vähintäänkin perussuomalaisen kalvakka. Toki keskipäivän aurinkoa välttelimme, varsinkin ensimmäisinä päivinä. Hieman tuhdimpaa tavaraa tämä toki on, niin kuin yleensäkin nämä korkean suojakertoimen tuotteet. Valitettavasti voidetta meni runsaasti ja se loppui heti kättelyssä. Nivean Children 50+ oli tämän jälkeen käytössä, ihan hyvä sekin mutta valitettavasti tuotteen "perusniveamainen" tuoksu ei ole niin mieleeni. L'Oréalin kids-voide on tuoksuton. Vaikka suojakerroin onkin 50+, ruskettuivat lapset selvästi.


Kuva www.loreal-paris.co.uk

Toinen suosikkini löytyy niin ikään samalta merkiltä: L'Oréal Sun Expertise Advanced sun protection milk 20. tämä riittää Suomessa minulla ihan hyvin ja etelän auringossakin käytän käsivarsiin ja jalkoihin. Pidän LÓréalin aurinkotuotteiden tuoksusta, tämä levittyy silkkisesti eikä ole tahmaava.

Kolmas suosikkini on Louis Widmer sun gel 15, tämä tuote on ollut käytössäni jo vuosikausia ja on ainoa, jota voin käyttää kasvoillani. Tuote on kevyt geeli-maitomainen, tuoksuu aika voimakkaasti alkoholille. Ei aiheta ihoan tukkeutumista, jota suurin osa aurinkotuotteista minulla valitettavasti aiheuttaa. Tuotetta suositellaankin herkälle/ aurinkoallergiaan taipuvaiselle iholle, mallorca-akneen sekä Seborrooiselle iholle ja akneen taipuvaiselle iholle.

Tuottesta löytyi helposti incikin:
Aqua, Alcohol Denat., Phenethyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Dimethicone, Glycerin, Acrylates Copolymer, Tromethamine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Polysilicone-15, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Trimethylsiloxysilicate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Tocopherol.

Vaihtoehtoina on tuoksuton ja tuoksuva versio, itse käytän tuoksutonta ja sitä suosittelen muillekin. Ja tuoksuttomassakin näyttäisi olevan parfum ainesosana.

kuva www.louis-widmer.fi

Aurinkosuojatuotteita on hyvä levittää iholle runsaasti ja säätelemättä, mikäli haluaa saada lähellekään purkin lupaaman suojan iholleen. Purkki kannattaa käyttää vuoden kuluessa avaamisesta, jotta teho pysyy hyvänä. Merkkaan itse aurinkorasvoihin aina tussilla avaamispäivän ja pyrin käyttämään saman kesän aikana pois.

En tämän enempää pohdi eri aurinkosuojien toimivuutta, tietoa ei ole tarpeeksi, mutta olen kuullut viisaampien kehuvan esim. L'Oréalin ja Avènen tuotteita. Kannattaa tosiaan lueskella eri tuotteista, netistä löytyy tietoa ja mielipiteitä, kaikki Suomessa myytävät tuotteet eivät valitettavasti ole aurinkosuojansa suhteen kunnollisia.

Comments

Popular posts from this blog

Toinen blogi ja uusi työ

Olen tosiaan ollut "hieman" hiljaisempi täällä viimeaikoina. En ole kuitenkaan blogiani kuoppaamssa (ajat muuttuvat) ja yritän kirjoitella edes silloin tällöin. Varsinkin ihania ekodödöjä pitäisi arvoida piakkoin!

Olen tosiaan vaihtanut alaa "kaikessa hiljaisuudessa": olen liikunnanohjaaja, personal trainer, FasciaMethod-ohjaaja ja teen päätyöni hierojana. Opiskelen myös koulutetuksi hierojaksi eli kiirettä piisaa :D Toisen blogini löydät täältä: voimistaja.wordpress.com, sekin laahaa nyt hieman jäljessä koulukiireiden takia. Sieltä löytyy (osittain, loput tulossa kun ehdin) liikunnan ammattitutkinnon suorittamisesta Eerikkilän urheiluopistosta ja firmani sivut siis ovat Voimistaja.fi

Aktiivisimmillani olen Instassa: voimistaja, tervetuloa seuraamaan!
UD Naked Heat, lämpimämpi arkimeikki

Naked Heat -paletti tuntui kuvien perusteella liian lämpimältä väreiltään minulle mutta ajattelin, että jos en itse välitä niin tytär ainakin...  Ja kun muut meikkibloggaajat saivat minut tästä kiinnostumaan, ei auttanut kuin täydentään Naked-kokoelmaani :D

Yllättävän paljon pidin kuitenkin paletista, itseasiassa paljon enemmän kuin Naked 2 -paletista, joka oli minulle liian viileä sävyltään, ihoni näyttää vähemmän hehkuvalta sen kanssa. Tämä Heat taas oli erittäin ok, enemmänkin ehkä vain omalla epämukavuusalueella :D Itse asiassa olin jo lahjoittamassa palettia tyttärelleni mutta hän kehui miekkini näyttävän todella kivalta. Taitaa siis olla pian pari Naku Heatia meillä :'D

Kuvaan tekemäni meikki oli lopulta tummemmasta päästä eli ehkä sellainen pieneen iltamenoonkin sopiva. Aika kiva silti, ei tuntunut liian punaiselta. Tätä lämpimämpiä sävyjä en koe paletista osaavani käyttää.Bonuksena pikameikki tyttärelleni, tähän käytin selvästi lämpimämpiä sävyjä:


Ja tässä vielä muiden m…

New Aromaleigh products for face (primer, powders, foundations)

Vain englanniksi, omaa tekstiä on vähemmän ja menee muuten liian sekavaksi :)illuminata luxe mineral finishing powder
Yay! "diamond" powder without silica! I can use some silica but better if not too much... So I prefer products without it. This made skin look very radiant. Me likey! I already bought a full size of this :D "Aromaleigh "Illuminata Luxe" Finishing Powder is a translucent, sheer loose mineral cosmetic powder, that contains reflective minerals to give your skin a subtle, more radiant appearance. Fine lines and wrinkles are less dominant, and a fine finish is revealed. It takes the Illuminata formula a step further with the addition of a revolutionary light-diffusing diamond copolymer, which is a spherical powder with an entrapped photoluminescent diamond core. This diamond copolymer ingredient, while not "mineral" or "natural" in nature, adds great benefit to this Finishing Powder's ability to impart a soft-focus effect and …