Monday, July 6, 2009

Oma maa mansikka...

On se niin mukava päästä reissuun mutta toisaalta vielä kivampi palata kotiin ;) Aurinko näyttää tällä välin kadonneen taas Suomesta mutta koska en kameran rikkoutumisen takia (kamera-raasu taisi kuulla minun miettivän sen vaihtoa uuteen ja ehompaan) en voi ottaa kuvia ihanasta tuliaisestani, voisin ajan kuluksi kertoilla vaikkapa lempiaurinkosuojatuotteistani.

Ykkössuosikkini on L'Oréalin Sun Expertise 50+ specially for kids lotion. Luottotuotteni, jolla nytkin lapset säästyivät ihon palamiselta, iho ei edes kertaakaan punottanut ja lähtötilanne oli vähintäänkin perussuomalaisen kalvakka. Toki keskipäivän aurinkoa välttelimme, varsinkin ensimmäisinä päivinä. Hieman tuhdimpaa tavaraa tämä toki on, niin kuin yleensäkin nämä korkean suojakertoimen tuotteet. Valitettavasti voidetta meni runsaasti ja se loppui heti kättelyssä. Nivean Children 50+ oli tämän jälkeen käytössä, ihan hyvä sekin mutta valitettavasti tuotteen "perusniveamainen" tuoksu ei ole niin mieleeni. L'Oréalin kids-voide on tuoksuton. Vaikka suojakerroin onkin 50+, ruskettuivat lapset selvästi.


Kuva www.loreal-paris.co.uk

Toinen suosikkini löytyy niin ikään samalta merkiltä: L'Oréal Sun Expertise Advanced sun protection milk 20. tämä riittää Suomessa minulla ihan hyvin ja etelän auringossakin käytän käsivarsiin ja jalkoihin. Pidän LÓréalin aurinkotuotteiden tuoksusta, tämä levittyy silkkisesti eikä ole tahmaava.

Kolmas suosikkini on Louis Widmer sun gel 15, tämä tuote on ollut käytössäni jo vuosikausia ja on ainoa, jota voin käyttää kasvoillani. Tuote on kevyt geeli-maitomainen, tuoksuu aika voimakkaasti alkoholille. Ei aiheta ihoan tukkeutumista, jota suurin osa aurinkotuotteista minulla valitettavasti aiheuttaa. Tuotetta suositellaankin herkälle/ aurinkoallergiaan taipuvaiselle iholle, mallorca-akneen sekä Seborrooiselle iholle ja akneen taipuvaiselle iholle.

Tuottesta löytyi helposti incikin:
Aqua, Alcohol Denat., Phenethyl Benzoate, Butyl Methoxydibenzoylmethane, Octocrylene, Dimethicone, Glycerin, Acrylates Copolymer, Tromethamine, Phenylbenzimidazole Sulfonic Acid, Polysilicone-15, Panthenol, Tocopheryl Acetate, Trimethylsiloxysilicate, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Parfum, Hydroxyethylcellulose, Xanthan Gum, Disodium EDTA, Tocopherol.

Vaihtoehtoina on tuoksuton ja tuoksuva versio, itse käytän tuoksutonta ja sitä suosittelen muillekin. Ja tuoksuttomassakin näyttäisi olevan parfum ainesosana.

kuva www.louis-widmer.fi

Aurinkosuojatuotteita on hyvä levittää iholle runsaasti ja säätelemättä, mikäli haluaa saada lähellekään purkin lupaaman suojan iholleen. Purkki kannattaa käyttää vuoden kuluessa avaamisesta, jotta teho pysyy hyvänä. Merkkaan itse aurinkorasvoihin aina tussilla avaamispäivän ja pyrin käyttämään saman kesän aikana pois.

En tämän enempää pohdi eri aurinkosuojien toimivuutta, tietoa ei ole tarpeeksi, mutta olen kuullut viisaampien kehuvan esim. L'Oréalin ja Avènen tuotteita. Kannattaa tosiaan lueskella eri tuotteista, netistä löytyy tietoa ja mielipiteitä, kaikki Suomessa myytävät tuotteet eivät valitettavasti ole aurinkosuojansa suhteen kunnollisia.

No comments:

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails