Skip to main content

Vinkkejä nettitilaamiseen

This post is about ordering cometics to Finland, so no tranlation :)
_______________________________

Netistä tuotteet voi saada huomattavasti halvemmalla mutta toisaalta et välttämättä saa korvauksia kadonneista paketeista tai tuote voi olla väärä.

Tässä hiukan mieleeni tulleita vinkkejä kosmetiikkanettitilauksia miettivälle. Huom: seuraavat ovat vain omia kokemuksiani, käytä omaa järkeäsi arvioidessasi oston kannatavuutta ja ota asioista selvää ENNEN tilaamista! Jos huomaat virheitä, ilmoita, niin korjaan ne välittömästi :)

-Vaikuttaako firma luotettavalle? Onko sivuilla yhteystiedot? Minkä maalainen firma on? Jos haluat esim. ostaa aidot ghd-suoristusraudat, Kiinasta niitä tuskin saat ;) Toki nämä tiedot voi valehdella mutta niiden selvä puuttuminen on merkki epäluotettavasta firmasta.

-Etsi ja kysele kokemuksia ko. firmasta keskustelupalstoilta/ blogeista/ kavereilta!

-Jos et ole varma firman luotettavuudesta, älä tilaa. Jos kuitenkin haluat tilata, testaa vain pienellä summalla ja maksa PayPalin kautta (näin firma ei saa korttisi tietoja). Ja muutenkin suosittelen pienempiä tilauksia kerrallaan, ulkomailta tilaaminen ei ole niin turvallista kuin Suomesta!

-Jos firmassa voi maksaa PayPalilla, käytä sitä. Jos ei, varmista että maksu sivu on salattu (https://) ja että luotat firmaan. Älä koskaan lähetä korttitietoja sähköpostitse, asiallinen firma ei niitä edes kysyisi.

-Lue toimitusehdot! Toiset firmat korvaavat kadonneet, toiset eivät... Palautusoikeutta ei pääsääntöisesti ole ja jos on, se ei ole asiakkaalle ilmaista. Osa firmoista antaa mahdollisen ostaa erillisen vakuutuksen lähetykselle.

-Arvonlisäveroa ei tarvitse maksaa, mikäli kannettava vero jää alle 10 euron. Näin ollen kannattaa tilata alle 45 eurolla kerrallaan (HUOM: tämä summa sisältää tuotteen JA postikulut). Osa pikkufirmoista merkkaa pienemmän summan paketin päälle mutta siihen ei todellakaan kannata luottaa! Jos haluaa ottaa varman päälle, tilaa alle tuon summan. Silti tullista voi tulla yhteydenotto mutta maksua alv:stä ei pitäisi tulla. Tarkista kunakin kuukautena käytettävä kurssi tullin sivuilta tiedotteista. HUOM! Kurssi lasketaan AINA tullin sivujen mukaan, ei sen mikä kurssi oli esim. ostopäivänä.

-Tullia kosmetiikasta ei joudu maksamaan (em. kohdassa puhuttiin alv:stä, joka on 22%). muiden tuotteiden tullit löydät tullin sivuilta.

-EU:sta tilatessa ei tule alv:tä mutta huomaathan ettei esim. kanaalisaaret kuulu Eu:n VEROalueeseen. Lisätietoa täältä. Tarkista AINA firman kotimaa!

Toivottavasti tästä oli hiukan apua! Mielipiteet ovat omiani (ja koskevat vain kosmetiikan tilaamista) enkä voi taata niitä oikeiksi. Ts. jos tulli on eri mieltä kanssani, tulli on oikeassa :D. Olen vain netistä ostaja, en asiantuntija. Itse olen saanut vinkkejä ja neuvoja paljon kosmetiikkafoorumeilta.

Täältä löytyy vielä lehtijuttukin asiasta.
Hyviä ostoksia!

Comments

 1. Moi, voitko jullkaista pari linkkiä hyviin kosmetiikkaforumeihin? Onnistsuuko kuvankäsittely? :)

  ReplyDelete
 2. Muutamia tässä:

  http://www.juurikasvu.org/
  http://www.makeuptalk.com/forums/f128/ (itse katselen lähinnä Mineraalimeikki puolta)
  http://www.specktra.net/forum/

  Ja onnistui, ainakin välttävästi :D Kunhan lakat kuivuu, niin laitan kuvia taas näytille!

  ReplyDelete
 3. Hyviä neuvoja, jotka nettitilaamista aloittelevan kannattaa tietää. :)

  ReplyDelete
 4. Nimerkillä tuli pikku ylläri ekasta nettitilauksesta :D

  Tuo oli vuonna 2000, eikä tosiaan mitään tietoa mitä lisämaksuja tulee ja tilaamista tuotteista meni alv:n lisäksi silloin ihan kunnon tulli. Silloin ei muuten narattanut ;) Kulut taisivat olla kutakuinkin 40% tuotteista maksamastani summasta. Nykyään tuo summa olisi olisi pienempi.

  Tilaan vieläkin toisinaan lapsille vaatteita jenkeistä ja tulli+alv tulee niistä aina maksettavaksi. Usein tuon silti miellään maksaa, kun saa erilaista :) Ja ei se haittaa, kun asian ei tule yllätyksenä.

  Muiden tuotteiden tullit löytyvät osoitteesta www.tulli.fi ja jos olet epävarma, tulliin voi vaikka soittaa (näin ainakin aikoinaan sanoivat).

  Löysinkin juuri hyvän lehtijutun aiheesta, laitan linkin tuonne tekstin loppuun.

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

New Aromaleigh products for face (primer, powders, foundations)

Vain englanniksi, omaa tekstiä on vähemmän ja menee muuten liian sekavaksi :)illuminata luxe mineral finishing powder
Yay! "diamond" powder without silica! I can use some silica but better if not too much... So I prefer products without it. This made skin look very radiant. Me likey! I already bought a full size of this :D "Aromaleigh "Illuminata Luxe" Finishing Powder is a translucent, sheer loose mineral cosmetic powder, that contains reflective minerals to give your skin a subtle, more radiant appearance. Fine lines and wrinkles are less dominant, and a fine finish is revealed. It takes the Illuminata formula a step further with the addition of a revolutionary light-diffusing diamond copolymer, which is a spherical powder with an entrapped photoluminescent diamond core. This diamond copolymer ingredient, while not "mineral" or "natural" in nature, adds great benefit to this Finishing Powder's ability to impart a soft-focus effect and …

Vänttisen (Arja's Art) valjaat kissoille & Power of Nature-kissanruoka

*This post about cat products is only in Finnish, sorry!*

Tässä muutamia kuvia lempivaljaistamme, Vänttisistä :) Arja Vänttiseltä saa myös aivan loistavaa palvelua ja valjaat tehdään mittojen mukaan samaan hintaan. Valjaat ovat pehmoiset ja todella helpot laittaa kissalle. Myös lapset ja mummit onnistuvat näiden laitossa hyvin :D Plussaa siitä, että solkia on vain yksi ja sekin on laadukas. Valjaita löytyy niin kissoille, koirille kuin kaneillekin. Valmistajan lisäksi näitä saa mm. Mustista&Mirristä ja Megaeläimestä. Kissanvaljaiden hinta alle 20€. Meillä on näitä koosta XXS kokoon L.

Suosittelen Vänttisiä erittäin lämpimästi muillekin :)

Valmistaja: Arja's Art

Toinen ehdoton suosikkimme on Power of Nature-kissanruoka! 80% lihaa eikä mitään turhuuksia!

Tässä esim Natural Cat kanan tuoteseloste: Kuivattu kananliha, tuore kananliha, kananrasva, alfalfa, pellavansiemeniä, kananmaksaa, lohiöljyä, merilevä, karpalo, tauriini, prebiootteja, kivennäisaneet ja vitamiinit. 


Nyt käytämme…

Colored contact lenses - Freshlook Dimensions Caribbean Aqua

Sain Lenstorelta piilarit testiin ja mukava oli testata välillä värillisiäkin! En osannut itse päättää väriä, joten annoin Lenstoren valita :D Testiin tuli Freshlook Dimensions-linssit Caribbean Aqua-värissä. Linssit olivat väriltään yllättävänkin tummat, tummemmat reunoiltaan kuin keskeltä, omat silmäni ovat todella vaaleat.

"FreshLook Dimensions värjätyt piilolinssit / kuukausilinssit CIBA Visionilta tehostavat ja vahvistavat silmien vaaleaa luonnollista sävyä. Piilolinssit soveltuvat sini-, harmaa- ja vihreäsilmäisille (tummasilmäisille suosittelemme FreshLook Colors tai FreshLook ColorBlends -malleja). Tummempi rengas iiriksen ympärillä lisää katseesi intensiivisyyttä (katso kuva ohessa). Huomioi, että väritulos riippuu omien silmiesi väristä, emmekä täten voi täydellisesti taata toivottua väritulosta. Linssit otetaan silmistä ja puhdistetaan ennen nukkumaanmenoa, otetaan käyttöön jälleen seuraavana aamuna ja korvataan uusilla kuukauden käytön kuluttua." Lensstore.fi

Mit…