Skip to main content

Silikonittomia Tigejä ja muita hiustuotteita

Huomasin blogiin tulleen googlesta hakusanoilla "silikoniton tigi" usemman kerran ja koska tosiaan käytän nykyään vain silikonittomia shampoita ja hoitoaineita (myös Tigejä), täytynee tästäkin tehdä postaus :) Viimeinen niitti saada tämä aikaan oli Golden Girlin loistava Tigi-postaus täällä. Mielipiteet ovat siis vain omiani, korjatkaa jos huomatte asiavirheitä.

Miksi silikonitonta? Itse en käytä, koska olen huomannut sen tukkivan ihoani pidemmässä käytössä. En ole kuitenkaan niin tarkka ja osa käyttämistäni tuotteista on silikonia sisältäviä (mm. muotoilutuotteet). Hiuslakasta olen tarkka, sillä en halua hengittää silikonia, maalaisjärjellä se ei nimittäin tunnu fiksulta :D. Silikonipitoiset tuotteet saattavat kertyä hiuksiin ja lähmätä sitä. Sinänsä silkonit eivät ole mitenkään "vaarallisia" ellei niille ole herkistynyt. Jos hiukset tuntuvat likaisilta tai päänahka kutisee, kannattaa kokeilla myös silikonittomia vaihtoehtoja!

On paljon haastavampaa tehdä kunnon silikoniton hoitoaine kuin shampoo. Sanoisin shampoota myös tärkeämmäksi, sillä sitä hierotaan päänahkaan ja sen pitäisi puhdistaa vanhat silikonit yms mömmöt hiuksista. Alkuun silikonittomat hoitoaineet voivat tuntua liian vähän hoitavilta, sillä nämä eivät jätä sitä silkin... eikun silikonin sileää kalvoa hiukseen. Nykyään silikonihoitis taas jättää hiukseen ällöttävän kalvon, en tiedä miten niitä pystyin edes käyttämään :D Silikonilla saa siis hiukseen parempaa ulkonäköä mutta ei todellista hoitoa. Hyväkuntoinen hius näyttää kauniilta myös ilman silikonia!

Miksi marketin silikonit ovat huonompia kuin kampaamon? Heh, kertokaa minullekin jos näin oikeasti on! Jos incissä lukee dimethicone taitaa se joka tapauksessa olla sitä samaa molemmissa. Nykyään silikonittomuus taitaa olla aika haluttukin ominaisuus, itse ainakin miellän Fructis-sarjan silikonipommiksi mutta nyt heiltäkin löytyy silikonittomia tuotteita.

Mistä silikonin tunnistaa? Poikkeuksiakin toki on mutta aika pitkälle pääsee inciä lukuessaan, jos etsii päätettä -cone. Esimerkiksi juuri dimethicone on kosmetiikassa todella yleinen. Yleensä googlettemalla tuotteita voi vielä varmistaa, onko joku incejä paremmin lukeva löytänyt siitä silikoneja.

Ovatko eko-tuotteet silikonittomia? Sertifioidut ainakin, silikonit eivät ole sallittujen listalla. "Semi-ekosarjoista" (mm. MOP eli Modern Organic Products) löytyy usein paljon silikonittomia tuotteita mutta kaikki eivät välttämättä sitä silti ole. Semi-ekoksi taitaa tähytä myös kampaamosarja Davines mutta sen shampootkin sisälsivät silikonia.

Kokeilin itse monia ekokaupan tuotteita mutta en vain kertakaikkiaan tykännyt. Shampoot eivät pesseet kunnolla ja jos pesivät, niin ainetta kului ihan törkeästi. Hoitoaineet taas olivat pääsääntöisesti liian liruja ja eivät selvittäneet. Laveran Ruusu-hoitoaine on ainoa josta pidin ja sitäkään tuskin hankin lisää. Tiedän, että hyviäkin varmasti löytyy mutta tosiaan kukkaro sanoi, että nyt riittää testailu hetkeksi ;) Lisäys: Nyt testasin Urtekramin tuoksuttoman shampoon, Primasta saa edullisesti, ja siitä olen pitänyt paljon!

Tässä muutamia itse käyttämiäni tai testaamiani silikonittomia hiustuotteita:

TIGI MOISTURE MANIAC SHAMPOO JA HOITOAINE


kuva www.tigihaircare.com

Mukavan hedelmäinen tuoksu. Shampoo pesee hyvin mutta ei takuta ainakaan minulla. Hoitoaine on silikonittomaksi tarpeeksi selvittävä ja sopii hyvin pidempäänkin muhitteluun. Oma suosikkini Tigiltä! Ennen pidin muista Tigeistä enemmän mutta nyt tukka on tottunut silikonittomiin ja tämä on noussut suosikiksi. Tukka on niin pehmeä, ilmava ja ihanan tuoksuinen tämän jälkeen!

TIGI OATMEAL & HONEY SHAMPOO JA HOITOAINE


Kuva www.tigihaircare.com

Jessus mikä tuoksu :-O Olen kuullut tätä kehuttavan mutta omaan nenääni ihan järkky, äklön makea ja todella voimakas. Aiheuttaa suorastaan pahoinvointia mutta toisaalta toimii ihan hyvin eli käytän nämä jenkkilän tuliaisina tuomani litran pönikät loppuun :D Maksoivat muuten 10 USD/ kpl. Vähänkö epäreilua! Shampoo pesee hyvin, hyvää peruskamaa, ja hoitoaine selvittää ainakin minulla tarpeeksi. Hoitis sopii myös pidempään muhitteluun ja siinä onkin erinomainen!


MOP C-SYSTEM HYDRATING SHAMPOO JA HOITOAINE

Ihana sitrustuoksu! Shampoo on minulle liian hoitava ja huonosti pesevä mutta hoito aine on yksi suosikeistani (selvittää todella hyvin ja pieni määrä riittää). Sopinee myös huonokuntosimmille hiuksille, ohuille ja hennoille taas ei paras sarja. Tästä sarjasta ei voisi uskoa sen olevan silikoniton! Shampooni jo loppui, hoitoainetta käytän XZ tyrni shampoon kanssa ja hyvin toimii.

MOP Glisten SHAMPOO JA HOITOAINE

Shampoo on sopivasti pesevä mutta hoitoaine melkein liian lirua ja vähemmän selvittävä. Tuoksu on ok, ei mitenkään sykähdyttävä kuitenkaan. En osta uudelleen, loppuun nämä käytän kuitenkin. Ei huonokuntoisille hiuksille tai selvittävää hoitoainetta kaipaaville.

GIOVANNI HAIRCARE SMOOTH AS SILK SHAMPOO JA HOITOAINE

Shampoo muistutti kovasti mm. Laveran shampoita koostumukseltaan. Ei vaahdonnut kovin hyvin (tämä onkin yleensnä eko-shampoiden "ongelma, kun hyvin vaahtoavat aineet eivät ole sallittuja) ja shampoota kului suhteellsien paljon, joten ihan suosikiksi ei tämä yltänyt. Hoitoaine taas on ehdoton suosikkini: hoitaa ja selvittää, tuoksu on mieto kampaamotuoksu. Tämä myy mm. www.iherb.com. Shampooni jo loppui, käytän tätä nykyään XZ Xylitol shampoon kanssa ja hyvin toimii. Lisäys: Ja Smooth as Silk shampoon incin loppupäästä löytyi myös silikonia, miten lie silmät inciä lukiessa haroittaneet ;D

A'KIN UNSCENTED CONDITIONER

Sain tästä näytteen MyPure-tilauksen mukana (2 ilmaista näytettä saa itse valita ostoskoriin). Ihan kivalta tuntui ja selvittikin kelvollisesti. Sopii ehkäpä kevyttä hoitoainetta kaipaaville, plussaa tuoksuttomuudesta.

XZ XYLITOL/ TYRNI SHAMPOO JA HOITOAINE


Kuva www.xz.fi

Silkonittomia ovat sarjan hoitoaineetkin mutta niitä en ole vielä testannut, joten mitään en osaa niistä sanoa. Shampoista löytyy Xylitol ja tyrni, en suoraan sanoen voi sanoa ainakaan huonommaksi kuin esim Tigi! Xylitolin tuoksusta en niin välitä mutta hyvin toimivat (pesee muttei takuta) ovat molemmat ja hintahan näissä on hyvin kukkaroystävällinen. Xylitol-tehohoito on jo ostoslistalla.


GARNIER FRUCTIS STRENGHTENING SHAMPOO

Vain näyte testattu, tuli lehden välissä. Mukava, ei liian voimakas tuoksu. Pesi hyvin ja vaahtosi paljon. Ihan jees tuote.


XZ TYRNI HIUSLAKKA


kuva www.xz.fi

Tästä löytyy myös tuoksuton mutta itse vain pidän tästä tyrnin tuoksusta NIIN PALJON :D Ihan HG-hiuslakkani! Pitkään etsin silikonitonta hiuslakkaa, omassa tukassani mm. Erisan ei toiminut ja käytin Tigiä. Suihke on "kuiva" ja hienojakoinen, leviää laajalle alueelle-> ohut tukkani ei läsähdä.

Suomessa kampaamotuotteiden hinnat ovat tunnetusti hurjat, tuotteita kannattaa kurkata mm seuraavista kaupoista:

www.lookfantastic.com
www.feelunique.com
www.cheapsmells.com
www.strawberrynet.com

Vältteletkö itse silikoneja? Oletko löytänyt muita hyviä silikonittomia tuotteita?

Comments

 1. Tuo xylitoli tehohoito on mahtava! Avasi miun hamppukuivan takkupään ihanan sileäksi!

  ReplyDelete
 2. Jahas, vähän tökkii tämä eli uusi yritys.

  Kiva kuulla Ava, täytyy hankkia tuo huomenna! Mini käyttää ZX Niiskuneiti-suihketta ja sekin on hyvä, itse lainaan myös välillä ;)

  ReplyDelete
 3. MOP hydrating ja Tigin O&H ovat all time favorites! Tigiäni olen säästellyt, mutta ei siitä ole kuin kerraksi. Onneksi Hairlekiineillä on taas 39e tarjous (tosi ale, juu..) Tigin tweeneistä.

  Pesin pariin kertaan siskon luona jollain Lindlin shampoolla, siinä ilm. oli silikonia koska päänahka oli tulessa! Ihan kamala kutina!

  ReplyDelete
 4. Minullakin tulee kutinaa, huomasin taas kun otin reissuun vanhoja pullonjämiä mukaan... AUTS!

  "Törsäsin" oikein tänään ja ostin sitten ZX Xylitol-sarjan tehohoidon ja hoidon :D Päivittelen tuonne ylle, kunhan saan ne kunnolla käyttöön.

  ReplyDelete
 5. Oh, mun pitää ostaa tuota XZ:n turnihiuslakkaa seuraavaksi kun nykyinen lakka loppuu! Sait tuotteen kuulostamaan tosi houkuttavalta! Ja mä en tosiaan ole tullut ajatelleeksi että hiusLAKOISSAkin voi olla silikonia.

  ReplyDelete
 6. Lakkoja vasta vähän onkin :D

  Kampaamossa sanoivat, että ainoa heillä myytävä silikoniton lakka on Cutrin sensitive :-O Ja tuo on melkein samaa tavaraa kuin Erisan (incissä taisi ainakin talvella olla vain yksi eri aine), suurin ero hinnassa. Erisan ei minulla toiminut mutta XZ onneksi! Toivottavasti toimii sinullakin (kaikki eivät toki tästäkään pidä mutta testailu ei turhan kalliiksi tule).

  ReplyDelete
 7. Eipä marketin silikonit eroa kampaamon silikoneista kuin hinnassa. Kampaamotuotteissa käytetään kalliimpia raaka-aineita, mistä siis johtuu myös kalliimpi hinta. Tutkiskelin näitä shampoo-incejä amk:n kemiantunneilla eivätkä ne juurikaan toisistaan eroa.

  ReplyDelete
 8. I love it! Very creative!That's actually really cool.
  謝謝你的文章分享,請你有空到我

  參觀,Thanks

  ReplyDelete
 9. Sellainen kysysmys että onko sulla kokemuksia noista mainitsemistasi kaupoista?

  "Suomessa kampaamotuotteiden hinnat ovat tunnetusti hurjat, tuotteita kannattaa kurkata mm seuraavista kaupoista:

  www.lookfantastic.com
  www.feelunique.com
  www.cheapsmells.com
  www.strawberrynet.com"

  Hinnat näyttävät kohtuullisilta (etenkincheapsmells), mutta mietin että tuleeko siitä paljon lisälaskua ja vaivaa jos ne menee tulliin?

  ReplyDelete
 10. Tulee lisälaskua ja erityisesti vaivaa, jos jäävät tulliin :/ Kaikista on kokemusta ja voisin uudelleen tilatakin :) Look Fantasticista tilaan useamminkin!

  ReplyDelete
 11. Kiitos nopeasta vastauksesta! :)
  Kuinka usein sinun tilaukset on jäänyt tulliin? Voiko sen mahdollisesti välttää tilaamalla vähemmän tuotteita kerrallaan?
  Minulla ei tosiaan ole omia kokemuksia, mutta en haluaisin ottaa riskiä että joutuu lisämaksuja makselemaan ja lisäksi hakea tuotteet tullista..

  ReplyDelete
 12. Tilaan aina alle tullirajan, en enää ikinä mene sinne jonottamaan :D Täällä vanha juttuni asiasta, kannattaa tarkistaa summat, jos ovat muuttuneet!

  http://fashionedinfinland.blogspot.com/2009/07/vinkkeja-nettitilaamiseen.html

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

Toinen blogi ja uusi työ

Olen tosiaan ollut "hieman" hiljaisempi täällä viimeaikoina. En ole kuitenkaan blogiani kuoppaamssa (ajat muuttuvat) ja yritän kirjoitella edes silloin tällöin. Varsinkin ihania ekodödöjä pitäisi arvoida piakkoin!

Olen tosiaan vaihtanut alaa "kaikessa hiljaisuudessa": olen liikunnanohjaaja, personal trainer, FasciaMethod-ohjaaja ja teen päätyöni hierojana. Opiskelen myös koulutetuksi hierojaksi eli kiirettä piisaa :D Toisen blogini löydät täältä: voimistaja.wordpress.com, sekin laahaa nyt hieman jäljessä koulukiireiden takia. Sieltä löytyy (osittain, loput tulossa kun ehdin) liikunnan ammattitutkinnon suorittamisesta Eerikkilän urheiluopistosta ja firmani sivut siis ovat Voimistaja.fi

Aktiivisimmillani olen Instassa: voimistaja, tervetuloa seuraamaan!
UD Naked Heat, lämpimämpi arkimeikki

Naked Heat -paletti tuntui kuvien perusteella liian lämpimältä väreiltään minulle mutta ajattelin, että jos en itse välitä niin tytär ainakin...  Ja kun muut meikkibloggaajat saivat minut tästä kiinnostumaan, ei auttanut kuin täydentään Naked-kokoelmaani :D

Yllättävän paljon pidin kuitenkin paletista, itseasiassa paljon enemmän kuin Naked 2 -paletista, joka oli minulle liian viileä sävyltään, ihoni näyttää vähemmän hehkuvalta sen kanssa. Tämä Heat taas oli erittäin ok, enemmänkin ehkä vain omalla epämukavuusalueella :D Itse asiassa olin jo lahjoittamassa palettia tyttärelleni mutta hän kehui miekkini näyttävän todella kivalta. Taitaa siis olla pian pari Naku Heatia meillä :'D

Kuvaan tekemäni meikki oli lopulta tummemmasta päästä eli ehkä sellainen pieneen iltamenoonkin sopiva. Aika kiva silti, ei tuntunut liian punaiselta. Tätä lämpimämpiä sävyjä en koe paletista osaavani käyttää.Bonuksena pikameikki tyttärelleni, tähän käytin selvästi lämpimämpiä sävyjä:


Ja tässä vielä muiden m…

Yksi paletti, kymmenen bloggaajaa: NYX Professional Makeup Perfect Filter Olive You

Charlotta Eve sai idean projektista, jossa bloggaajat toteuttavat omanlaisensa meikin käyttäen samaa luomiväripalettia. Mukaan lähti 40 kauneusbloggaajaa. Meidät jaettiin kymmenen hengen ryhmiin, joilla jokaisella on oma luomiväripalettinsa NYX Professional Makeupilta.
Tämä viikko on omistettu Olive You -paletille ja tässä oma meikkitoteutukseni sillä. Postauksen lopusta löydät linkit yhdeksään muuhun blogiin, joista löytyy paletilla tehty meikki. Viime viikon Marine Layer -meikit olivat uskomattoman erilaisia, mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat tällä paletilla loihtineet! Omani on aika tyypillinen ja "minun näköiseni". Paletti oli ihana, niin laadultaan kuin väreiltäänkin, ja luomivärinappien koko oli ilahduttavan suuri.

Paletit meille sponsoroi www.pretty.fi, joka myös antoi alekoodin lukijoille: Ostamalla kolme NYX Professional Makeup -tuotetta saat edullisimman niistä puoleen hintaan koodilla NYXZIEUJB.

Viikon muut Olive You -meikit: The Domino EffectAlohairBlinger shim…