Tuesday, July 21, 2009

The truth about cosmetics?

I bought a book today and read it already :D The book is written by Rita Stiens and at least the finnish name is "Truth about cosmetics". It's was interesting, not a big surprise to me, because I've been reading inci lists for a few year now... I never buy a product without reading inci and I recommend it to all, of course :) Now I found many new ingredients to avoid. LOL

If you want to start with just one ingredient, my pick would be Triclosan. Check you toothpastes!
_______________________________

Ostin sitten kirjan, kun siihen suorastaan kaupassa törmäsin :D Kirja on Rita Stiensin "Totuus kosmetiikasta". Tuli samalla luettuakin tuo ja erityisen hyödyllinen on lopun ainesosasanasto. Opin varmasti lisää ja löydän lisää vältettäviä aineitakin, ehkäpä niistä lisää myöhemmin. Kovin suuri ylläri ei tuo minulle ollut, olen lukenut kaikkien ostamieni tuotteiden incit jo muutaman vuoden. Miten incejä voi oppia tulkitsemaan? No aikaa se vie ja itsekin tiedän vasta pikkuruisen osan mutta jatkuvasti oppii lisää.

Jos haluat aloittaa ainesosien tutkimisen jostain aineesta, valitsisin ehdottomasti triklosaanin. Tarkistapa hammastahnasi! Ja tässä vielä linkki Trendin juttuun "Vihollinen voiteessasi".


photo: www.tammi.fi

6 comments:

 1. Aika hyvä säkä, kun just siitä puhuit ja heti löysit :) Kosmetiikkajumalilla oli taas sormmensa pelissä.

  ReplyDelete
 2. Heh, juu. Pakko oli sitten ostaakin! Ei tuo mikään täydellinen opus ole mutta ehkäpä tuo monelle antaa sykäyksen lähteä selvittämään monia asioita. Niin ja lukemaan niitä ryppyvoidemainoksia paljon kriittisemmin ;D

  ReplyDelete
 3. I just bought Sephora The Ultimate guide to makeup and skincare etc. I ordered it from Barnes and Noble. I am interested in reading beauty secrets and insider tips and application suggestions. By the way your blending is fantastic!!! Great skills!!!

  ReplyDelete
 4. Thank you so much, Krista!

  I also bought book called "Eye Candy", there is only makeup photos.

  ReplyDelete
 5. Tuo kirja sai mut suhtautumaan synteettiseen kosmetiikkaan aivan uudella tavalla. Luettuani kirjan päätin, että siirryn ainakin ihonhoidon osalta luonnonkosmetiikkaan. Ensimmäisenä hankin Weledan yö- ja päivävoiteen ja seuraavana on vuorossa joku kropparasva kun nykyinen vetää juuri viimeisen hengenvetonsa. Harmi vaan että luonnonkosmetiikka on niin kallista että jo pienellekin vartalovoidepullolle tulee tosi paljon hintaa, ja mitään isoja pulloja en ole luonnonkosmetiikkasarjoilla nähnytkään. Mä tykkään ostaa vartalovoiteet aina 500ml:n pöniköissä kun kuluvat niin nopeasti, tuntuisi ihan vitsiltä ostaa joku 100ml:n tuubi joita olen lähinnä nähnyt myytävän.

  ReplyDelete
 6. Tykkään tosi paljon itse Urtekramin vartalovoiteista ja ne eivät ainakaan Prismassa ihan mahdottomia maksa. Suosittelen ainakin kokeilemaan :)

  Ja nyt on matkalla A'kin ja Pure Nuff Stuffia. Aika paha tuo kirja tosiaan... :D

  ReplyDelete

Please leave a message, comment, opinion!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails