Skip to main content

The truth about cosmetics?

I bought a book today and read it already :D The book is written by Rita Stiens and at least the finnish name is "Truth about cosmetics". It's was interesting, not a big surprise to me, because I've been reading inci lists for a few year now... I never buy a product without reading inci and I recommend it to all, of course :) Now I found many new ingredients to avoid. LOL

If you want to start with just one ingredient, my pick would be Triclosan. Check you toothpastes!
_______________________________

Ostin sitten kirjan, kun siihen suorastaan kaupassa törmäsin :D Kirja on Rita Stiensin "Totuus kosmetiikasta". Tuli samalla luettuakin tuo ja erityisen hyödyllinen on lopun ainesosasanasto. Opin varmasti lisää ja löydän lisää vältettäviä aineitakin, ehkäpä niistä lisää myöhemmin. Kovin suuri ylläri ei tuo minulle ollut, olen lukenut kaikkien ostamieni tuotteiden incit jo muutaman vuoden. Miten incejä voi oppia tulkitsemaan? No aikaa se vie ja itsekin tiedän vasta pikkuruisen osan mutta jatkuvasti oppii lisää.

Jos haluat aloittaa ainesosien tutkimisen jostain aineesta, valitsisin ehdottomasti triklosaanin. Tarkistapa hammastahnasi! Ja tässä vielä linkki Trendin juttuun "Vihollinen voiteessasi".


photo: www.tammi.fi

Comments

 1. Aika hyvä säkä, kun just siitä puhuit ja heti löysit :) Kosmetiikkajumalilla oli taas sormmensa pelissä.

  ReplyDelete
 2. Heh, juu. Pakko oli sitten ostaakin! Ei tuo mikään täydellinen opus ole mutta ehkäpä tuo monelle antaa sykäyksen lähteä selvittämään monia asioita. Niin ja lukemaan niitä ryppyvoidemainoksia paljon kriittisemmin ;D

  ReplyDelete
 3. I just bought Sephora The Ultimate guide to makeup and skincare etc. I ordered it from Barnes and Noble. I am interested in reading beauty secrets and insider tips and application suggestions. By the way your blending is fantastic!!! Great skills!!!

  ReplyDelete
 4. Thank you so much, Krista!

  I also bought book called "Eye Candy", there is only makeup photos.

  ReplyDelete
 5. Tuo kirja sai mut suhtautumaan synteettiseen kosmetiikkaan aivan uudella tavalla. Luettuani kirjan päätin, että siirryn ainakin ihonhoidon osalta luonnonkosmetiikkaan. Ensimmäisenä hankin Weledan yö- ja päivävoiteen ja seuraavana on vuorossa joku kropparasva kun nykyinen vetää juuri viimeisen hengenvetonsa. Harmi vaan että luonnonkosmetiikka on niin kallista että jo pienellekin vartalovoidepullolle tulee tosi paljon hintaa, ja mitään isoja pulloja en ole luonnonkosmetiikkasarjoilla nähnytkään. Mä tykkään ostaa vartalovoiteet aina 500ml:n pöniköissä kun kuluvat niin nopeasti, tuntuisi ihan vitsiltä ostaa joku 100ml:n tuubi joita olen lähinnä nähnyt myytävän.

  ReplyDelete
 6. Tykkään tosi paljon itse Urtekramin vartalovoiteista ja ne eivät ainakaan Prismassa ihan mahdottomia maksa. Suosittelen ainakin kokeilemaan :)

  Ja nyt on matkalla A'kin ja Pure Nuff Stuffia. Aika paha tuo kirja tosiaan... :D

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

New Aromaleigh products for face (primer, powders, foundations)

Vain englanniksi, omaa tekstiä on vähemmän ja menee muuten liian sekavaksi :)illuminata luxe mineral finishing powder
Yay! "diamond" powder without silica! I can use some silica but better if not too much... So I prefer products without it. This made skin look very radiant. Me likey! I already bought a full size of this :D "Aromaleigh "Illuminata Luxe" Finishing Powder is a translucent, sheer loose mineral cosmetic powder, that contains reflective minerals to give your skin a subtle, more radiant appearance. Fine lines and wrinkles are less dominant, and a fine finish is revealed. It takes the Illuminata formula a step further with the addition of a revolutionary light-diffusing diamond copolymer, which is a spherical powder with an entrapped photoluminescent diamond core. This diamond copolymer ingredient, while not "mineral" or "natural" in nature, adds great benefit to this Finishing Powder's ability to impart a soft-focus effect and …

Yksi paletti, kymmenen bloggaajaa: NYX Professional Makeup Perfect Filter Olive You

Charlotta Eve sai idean projektista, jossa bloggaajat toteuttavat omanlaisensa meikin käyttäen samaa luomiväripalettia. Mukaan lähti 40 kauneusbloggaajaa. Meidät jaettiin kymmenen hengen ryhmiin, joilla jokaisella on oma luomiväripalettinsa NYX Professional Makeupilta.
Tämä viikko on omistettu Olive You -paletille ja tässä oma meikkitoteutukseni sillä. Postauksen lopusta löydät linkit yhdeksään muuhun blogiin, joista löytyy paletilla tehty meikki. Viime viikon Marine Layer -meikit olivat uskomattoman erilaisia, mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat tällä paletilla loihtineet! Omani on aika tyypillinen ja "minun näköiseni". Paletti oli ihana, niin laadultaan kuin väreiltäänkin, ja luomivärinappien koko oli ilahduttavan suuri.

Paletit meille sponsoroi www.pretty.fi, joka myös antoi alekoodin lukijoille: Ostamalla kolme NYX Professional Makeup -tuotetta saat edullisimman niistä puoleen hintaan koodilla NYXZIEUJB.

Viikon muut Olive You -meikit: The Domino EffectAlohairBlinger shim…

Vänttisen (Arja's Art) valjaat kissoille & Power of Nature-kissanruoka

*This post about cat products is only in Finnish, sorry!*

Tässä muutamia kuvia lempivaljaistamme, Vänttisistä :) Arja Vänttiseltä saa myös aivan loistavaa palvelua ja valjaat tehdään mittojen mukaan samaan hintaan. Valjaat ovat pehmoiset ja todella helpot laittaa kissalle. Myös lapset ja mummit onnistuvat näiden laitossa hyvin :D Plussaa siitä, että solkia on vain yksi ja sekin on laadukas. Valjaita löytyy niin kissoille, koirille kuin kaneillekin. Valmistajan lisäksi näitä saa mm. Mustista&Mirristä ja Megaeläimestä. Kissanvaljaiden hinta alle 20€. Meillä on näitä koosta XXS kokoon L.

Suosittelen Vänttisiä erittäin lämpimästi muillekin :)

Valmistaja: Arja's Art

Toinen ehdoton suosikkimme on Power of Nature-kissanruoka! 80% lihaa eikä mitään turhuuksia!

Tässä esim Natural Cat kanan tuoteseloste: Kuivattu kananliha, tuore kananliha, kananrasva, alfalfa, pellavansiemeniä, kananmaksaa, lohiöljyä, merilevä, karpalo, tauriini, prebiootteja, kivennäisaneet ja vitamiinit. 


Nyt käytämme…