Skip to main content

BareMinerals review & about bismuth oxycloride

I'm so sorry, testing BareMinerals took longer than usually... As many of you know, BareMinerals contains Bismuth Oxycloride. It's a common ingredient in traditional cosmetics but it's used in much higher concentrations in mineral makeup. That's because there is no fillers (talc, mineral oil etc) in MMU. Only a few companies use this ingredient!

What can bismuth oxycloride do to your skin? Skin can become red, irritated, itching, having small bumps or look swollen. This is exatcly the reaction I got (well not that swollen part, at least not yet). I wanted to be sure, so I let my skin heal and tried this one more time. My skin is VERY sensitive and I got the reaction in just 2-3 days. You may not see it so quickly, I have had so many problems with my skin and now I can see immediately when my skin gives me "a warning". And in many skins this works just fine (but I must say that there are still other brand in the market ;).

Why it is used in cosmetics? I've read that the price of the ingredient is not the main reason to use. Bismuth oxycloride gives silky feel, sheen and good adhesion to product. It's not nessessarily "bad" ingedient but in higher concentrations it can cause problems.

This looked nice on my skin but it really was nothing special (the only special thing is the price). I have heard that this might give you "tin man" look and I noticed that metallic look, especially on my nose. It was ok but maybe I preferably just add glow where I want it!

Bare Escentual does major marketing and that's the reason many people start experimenting MMU with BareMinerals. I find it a bit sad, because these are so expensive and this can cause you more likely skin problems. There is also just a few colors to choose from, some might find this of course easier at the beginning. Also there are not inexpensive samples available, how many would eventually buy full size?

Summa summarum: This product is ok but if you ask me, just forget this brand! This is NOT a must have and if you have already found nice mineral base, this is not any better :D If you don't know which brand to test, I can try to help (just tell your skin type). If you want to know more about Bismuth oxycloride, read this article or just use google the word :)

P.S. If you really like this product, just use it. It's not dangerous or anything :D


Filled to the top? I'd never order from MMU company again if I receive jar this empty!


Anteeksi, että BareMineralsien testailussa kesti tavallista kauemmin... Kuten moni jo tietääkin, BareMinerals sisältää ainetta nimeltä bismuth oxycloride (suom. vismutti). Tämä aine on erittäin yleinen perinteisessä kosmetiikassa mutta mineraalimeikissä se osuus on suurempi. Syynä toki se, että mineraalimeikeissä ei käytetä täyteaineita kuten talkkia ja mineraaliöljyjä. Vain muutama valmistaja käyttää vismuttia mineraalimeikeissään!

Mitä vismutti voi tehdä ihollesi? Iho voi tulla punoittavaksi, ärtyneeksi, kutisevaksi, siihen voi tulla pieniä näppylöitä ja näyttää turvonneelta. Tämä on kutakuinkin reaktio, jonka minäkin sain (no ei sentään tuota turvotusta, ainakaan vielä). Halusin olla varma, joten annoin ihoni parantua ja testasin uudelleen. Ihoni on erittäin herkkä ja se reagoi tähän 2-3 päivässä. Et ehkä huomaa reaktiota näin nopeasti/selvästi, minulla on ollut sen verran iho-ongelmia, että tunnen ihoni varoitussignaalit hyvin nopeasti. Suurelle osalle tämä aine ei tee yhtään mitään huonoa mutta silti pakko sanoa, että markkinoilla on erinomaisia muitakin firmoja ;)

Miksi sitä käytetään kosmetiikassa? Tällä kertaa syynä ei ole edes halpa hinta ;) Vismutti antaa tuotteeseen silkkisen tunteen, hohteen ja auttaa mineraalipohjaa tarttumaan ihoon paremmin. Aine ei välttämättä ole itsessään "paha" mutta suurempina pitoisuuksina saattaa aiheuttaa ongelmia.

BareMinerals näytti hyvältä ihollani mutta toisaalta ei sen erikoisempi kuin muutkaan käyttämäni mineraalituotteet. Olin kuullut, että tämä saattaa tehdä "peltimies" efektin iholle ja huomasinkin metallisen hohteen varsinkin nenässäni. Ihan kivalta tuo näytti mutta ehkäpä kuitenkin laitan hohteet mielummin niihin kohtiin, kuin itse haluan!

BareEscentuals mainostaa todella paljon (varsinkin yhdysvalloissa) ja tämä on toki syy, miksi moni aloittaa mineraalien käytön juuri tämän firman tuotteen kanssa. Mielestäni tämä on sääli, sillä hinta on näissä poikkeuksellisen kova (ja settinä ostaessasi saat myös sopimattomia sävyjä) ja tämä tuote tosiaan saattaa aiheuttaa iholle ongelmiakin. Värisävyjä on vain muutama, toki monille tämä on ehkä alussa helpostuskin :D. Toisaalta se täydellinen sävy löytyy paremmin laajemmasta valikoimasta. Myöskään edullisia näytekokoja ei ole saatavilla, tämä toki myös lisää täysikokoisten myyntiä.

Loppujen lopuksi: Onhan tämä ihan ok mutta jos minulta kysyt, niin unohda koko firma! Kyseessä ei ole todellakaan välttämätön hankinta ja jos olet jo hyvän mineraalipohja löytänyt, tämä tuskin on sitä parempi :D Ja jos et tiedä mitä merkkiä testata, voin yrittää auttaa (kerro vain ihotyyppisi). Jos haluat tietää lisää vismutista, googlaa sana tai ks. yllä oleva linkki.

Yllä kuva purkistani. Ihan piripintaan täytetty, eikös? En oikeasti ikinä tilaisi mitään mineraalifirmalta, joka kehtaisi lähettää noin tyhjän purkin.

Täältä löytyy Charming Nailsin arvio tuotteesta.

P.S. Jos pidät tästä tuotteesta, käytä ihmeessä. Ei tosiaan ole mitenkään vaarallinen tms :D

Comments

 1. No nyt ymmärrän sen sun reaktion BM:stä kun siitä kyselin :D En mäkään sitten tuosta aloita, koitan jotain muuta. Mietin kyllä kanssa, että mitä mä teen niillä muilla sävyillä jota ei sitte mulle sovi, jotka tulevat paketin mukana! Menen heti tsekkaamaan, onko koulun meikeissä tota vismuttia :( Joku niistä tämän näppyläaallon aiheuttaa!

  ReplyDelete
 2. Sikri: Jos teillä on käytössä tosi peittäviä/vedenkestäviä teatterimeikkejä, ne vaikuttavat ihan varmasti herkempiin ihoihin! Ei kerta yleensä mitään tee mutta jatkuvasti... Tosiaan perinteisessä kosmetiikassa vismutin osuus ei ole niin suuri (varmaan itsekin on tullut sitä käytettyä ongelmitta) ja pääsääntöisesti yksikään pienempi mineraalifirma ei ko. ainetta käytä :)

  Sitten kun haluat mineraaleja tilailla, niin laita vaikka sähköpostia niin pohditaan mistä voisit aloittaa.

  ReplyDelete
 3. I used to use bare minerals and it does the same thing to my skin...not impressed with the brand at all...

  ReplyDelete
 4. Wow! I would be SO mad if my mmu was only filled that much...I've never gotten anything that low before! Plus, the "light" color is like 4 shades too dark for me ;P Great review! I always wondered what was so good about BE, I guess its the PR.

  ReplyDelete
 5. Hei! Olen juuri löytänyt itselleni sopivan meikkipohjasävyn (sekoitus kahdesta Lauressin sävystä) ja tarvitsen nyt hyvän siveltimen pohjan levittämiseen. Osaatko suositella jotain kestävää sutia? En tarvitse erityisen peittävää pohjameikkiä, sillä ihoni normaali. Varsi saisi mielellään olla pitkä. Olen hämmentynyt valikoimasta, joten kaipaan asiantuntijan neuvoja. :)

  ReplyDelete
 6. Thanks for the review! I have such dry/sensitive skin that I try to stay away from powders that contain extra ingredients like that.

  -L

  ReplyDelete
 7. Siveltimet ovat toki kovasti makukysymys mutta ainakin Aliman foundation brushissa on pitkä varsi. Pidän muutenkin Alima siveltimistä. Tosin olen nyt huomannut, että päivittäisessä käytössä siveltimet ovat kestäneet minulla noin puoli vuotta, jos ei muuta niin sitten en saa omasta mielestäni täysin puhtaaksi (ts. tuntuu klähmäiseltä).

  Nyt testissa MAC Buffer brush, jonka oletan olevan kestävä mutta ei niin pehmeä kuin moni synteettinen. Niin se hinta... Itse asiassa nyt ehkä ostaisin Sigman bufferin testiin :)

  Jos taas varsi ei ole niin tärkeä, mm. Body shopin, Lily Lolon ja Lauressin kabukeja on kehuttu.

  Valitettavasti minusta ei nyt niin apua ollut.

  ReplyDelete
 8. Kiitos kovasti tästäkin. Ehdin jo yllättäen ;) innostua siitä testipaketista, mutta nyt voin nukkua yöni rauhassa ilman sitä. Mulla on nyt testissä Madiä ja Meowia. -SH-

  ReplyDelete
 9. Mitä merkkiä suosittelisit, kun minulla on epäpuhdas, paikoitellen kuiva ja jonkin verran päivän mittaan kiiltämään alkava iho? En siis ole aiemmin käyttänyt aitoja mineraalipohjia, ja aiemminkin vain kuuntelin Golden Girlin hehkutusta BM:stä ;) Onneksi eksyin tänne, vaikka toki tiesin jotain muistakin mineraalimeikkifirmoista.
  Sanni

  ReplyDelete
 10. Sanni: ihosi saattaa olla hieman haastava, siis ettei ihan kaikki merkit tosiaan sovi, ei kannata heti luovuttaa siis.

  Tuohon paikoitellen kuivaan suosittelisin heti silkkipuuteria, esim Meowin Premiere puss primer "combination skin" on ihana. Silkki tasapainottaa, ei tee pahaa rasvaisemmillekaan osille, tosin ei kovasti rasvoittumiseen auta.

  Jos peitettävää on, seuraavat voisivat olla testaamisen arvoisia:
  -Meowin Flawless Feline (on myös omia suosikkejani)
  -Lauressin Ethereal on peittävin, osa käyttää jopa peiteaineena. Ehkä myös Minimalist voisi olla testaamisen arvoinen (Etheralia voi laittaa tarvittaviin kohtiin).
  -Dreamworldin peittävät koostumukset tai jopa peiteaine, mutta tuolta oman sävyn löytyminen on ihan järkyttävää :D
  -Aubrey Nicolea testasin aikoinana ja full coverage oli todella peittävä.

  Päälle toki kannattaa laittaa puuteria estämään kiiltelyä. Olen kuullut, että esim riisipuuteri voisi olla siinä hyvä. Toisaalta tuo saattaa tehdä jauhoisen näköiseksikin. Meowin primer sopii toki myös meikin päälle.

  Valitettavasti vain testaamalla selviää, nuo saattavat toimia niin eri tavalla eri ihoilla!

  Toivottavasti tästä oli edes jotain apua :)

  ReplyDelete
 11. Kiitos postauksesta, etsiskelin tietoa mineraalimeikeistä ja törmäsin tähän. Olen ollut kiinnostunut mineraalimeikeistä, mutta tuo vismutti alkoi arveluttaa sillä olen kuullut siitä niin paljon huonoa. Jos yrittää parantaa ihon kuntoa käyttämällä parempia tuotteita, on ironista jos tulos on päinvastainen...

  Bare Minerals taitaa olla ainoa jota saa Suomesta, ja hieman arveluttaa tilata meikkejä kokeilematta oikeaa sävyä... Mutta BM on todella törkeän ylihinnoiteltu, ja jos on olemassa parempiakin merkkejä kokeilisin ehkä sellaista jonka kanssa ihmisillä on ollut vähemmän huonoja kokemuksia.

  Mistä kokeilu kannattaisi aloittaa? Itselläni on päivän mittaan rasvoittuva, mutta talvisin kuitenkin helposti pintakuiva iho. Olen huomannut, että Lorealin True Match Minerals pysyy naamassani huomattavasti paremmin kuin perinteiset meikit, mutta siinähän on seassa talkkia ja silikonia, vaikka jälkimmäisen haitoista ei olekaan ilmeisesti päästy yksimielisyyteen...

  - Turhautunut

  ReplyDelete
 12. Toivottavasti sinullekin löytyy oikea merkki :) Erittäin pidettyjä merkkejä ovat esim. LaurEss ja Meow mutta suosittelen Meowia vasta, kun itse tiedät ihosi pohjasävyn edes suunnilleen. Tuolla kun on ihan liikaa valikoimaa...

  Lauressilta itse pidän eniten Elementalista (hohtaa hiukan) mutta Minimalist on myös todella suosittu. Ethereal taas on todella peittävä ja sisältää silicaa, vaikkakin silican sopimattomuus on harvinaista. Meowillta sopiva koostumus löytyy testaamalla, itselleni paras on Flawless Feline.

  Toivottavasti tästä oli jotain apua :)

  ReplyDelete
 13. Kiitos vinkeistä, monesta paikasta saakin näköjään näytepakkauksia joten oikean sävyn löytää ehkä helpommin. Kicksillä kokeillessa BM:n "fairly light" vaikutti oikealta sävyltä, mikä yllätti hieman, mutta enköhän voi käyttää sitä suunnilleen osviittana.

  Olen kulutanut tässä viimeiset pari tuntia selaillen liikkeiden nettisivuja, mutta tilaaminen taitaa olla hankalaa jos ei luottokorttia löydy, itsellä kun on vain Electron... Harmi ettei noita saa tilattua näköjään pohjoismaista.

  ReplyDelete
 14. Juurikaan ei täältä ole tosiaan saatavissa, vielä :/ Valitettavasti en tiedä missä Electron käy mutta jos sen saa paypaliin niin sitten ei ainakaan ongelmaa ole (lähes jokaisessa firmassa voi maksaa sillä).

  Ja sampleja on saatavilla kaikista pikkufirmoista! En täysikokoisen ostamista suoraan juuri suosittelekaan, varsinkaan pohjissa.

  ReplyDelete
 15. Niin ja täällä vielä "Bare Escentuals Color Comparisons":

  http://www.meowcosmetics.com/Foundation.htm

  Fairly Light: Sleek (1)/Frisky (2): Persian, Chartreux and Siamese

  ReplyDelete
 16. Voisinpa vaikka vannoa, että Orglamixin mineraalimeikkivoiteessa ON Bismuthia vaikka Etsy sivuilla sanotaan, että ei ole. Oireet naaman suhteen puhuu bismuthin puolesta :s Osaisitkohan suositella jotakin ihoystävällistä edullista mineraalimeikkivoidetta?

  ReplyDelete
 17. Melly: valitettavasti kaikki eivät välttämättä kaikkia aineita merkitse :/ En tuosta tiedä, kun olen kai kerran kokeillut ko. firman pohjaa. Voitko sanoa ihotyyppisi ja paljonko haluat peittävyyttä? Helpompi suositella sitten :)

  ReplyDelete
 18. Herkkä/pintakuiva iho, ei tosin pahimmasta päästä. Peittävyystarve medium, ei väliä onko meikkivoide matta vai ei, kunhan tosiaan bismuth free... Ei siinä, muttakun sanovat Orglamixin olevan Bismuth free.. varmana ei, BM:llä oli sama kihinä, MMW4U ei kihinää (tosin täydellistä sävyä ei ko.merkiltä löytynyt.)
  Kiitos kun jaksat vaivautua :)

  ReplyDelete
 19. en jäänyt odottelemaan suositusta.. tajusin sitten lukea nuo edelliset kommentit, ja huuto.netistä saapui Meowia, oli se pakko kokeilla :)

  ReplyDelete
 20. Melly: Anteeksi kovasti, unohdin vastata heti (tuo isäni sairastuminen tuli nyt aika huonoon saumaan noin muutenkin!). Sulle sopii varmaan aika hyvin mitkä minulekin: Meow (oma suosikkini flawless mutta testaamalla selviää), Alima, Lauress... Toivottavasti löytyy sopiva :)

  ReplyDelete
 21. Kurjaa aikaa sairastaa.. paranemisia isällesi ja voimia ja jaksamisia myös sulle :) Halaisin jos voisin!

  Meowista Pampered Puss mineral foundation Frisky Chartreux, Premiere Puss primer powder for combination skin ja Top Cat finish powder.
  En oikeastaan uskonut sävyn sopivan, enkä taida primeriakaan tarvita, mutta 13euroa.. jo pelkästään tuon Finishing powderin arvoinen, ja yllättävää kyllä, meikkivoiteen sävy sopii. Ensimmäinen matta mineraalimeikkivoide itselle, kivaa vaihtelua :) Tuli muuten myös samplet All Natural Facelta + muutamia huulituotteita.. Voi tätä mineraalivillitystä, kun kaikkea haluaa kokeilla :p

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

Toinen blogi ja uusi työ

Olen tosiaan ollut "hieman" hiljaisempi täällä viimeaikoina. En ole kuitenkaan blogiani kuoppaamssa (ajat muuttuvat) ja yritän kirjoitella edes silloin tällöin. Varsinkin ihania ekodödöjä pitäisi arvoida piakkoin!

Olen tosiaan vaihtanut alaa "kaikessa hiljaisuudessa": olen liikunnanohjaaja, personal trainer, FasciaMethod-ohjaaja ja teen päätyöni hierojana. Opiskelen myös koulutetuksi hierojaksi eli kiirettä piisaa :D Toisen blogini löydät täältä: voimistaja.wordpress.com, sekin laahaa nyt hieman jäljessä koulukiireiden takia. Sieltä löytyy (osittain, loput tulossa kun ehdin) liikunnan ammattitutkinnon suorittamisesta Eerikkilän urheiluopistosta ja firmani sivut siis ovat Voimistaja.fi

Aktiivisimmillani olen Instassa: voimistaja, tervetuloa seuraamaan!
UD Naked Heat, lämpimämpi arkimeikki

Naked Heat -paletti tuntui kuvien perusteella liian lämpimältä väreiltään minulle mutta ajattelin, että jos en itse välitä niin tytär ainakin...  Ja kun muut meikkibloggaajat saivat minut tästä kiinnostumaan, ei auttanut kuin täydentään Naked-kokoelmaani :D

Yllättävän paljon pidin kuitenkin paletista, itseasiassa paljon enemmän kuin Naked 2 -paletista, joka oli minulle liian viileä sävyltään, ihoni näyttää vähemmän hehkuvalta sen kanssa. Tämä Heat taas oli erittäin ok, enemmänkin ehkä vain omalla epämukavuusalueella :D Itse asiassa olin jo lahjoittamassa palettia tyttärelleni mutta hän kehui miekkini näyttävän todella kivalta. Taitaa siis olla pian pari Naku Heatia meillä :'D

Kuvaan tekemäni meikki oli lopulta tummemmasta päästä eli ehkä sellainen pieneen iltamenoonkin sopiva. Aika kiva silti, ei tuntunut liian punaiselta. Tätä lämpimämpiä sävyjä en koe paletista osaavani käyttää.Bonuksena pikameikki tyttärelleni, tähän käytin selvästi lämpimämpiä sävyjä:


Ja tässä vielä muiden m…

Yksi paletti, kymmenen bloggaajaa: NYX Professional Makeup Perfect Filter Olive You

Charlotta Eve sai idean projektista, jossa bloggaajat toteuttavat omanlaisensa meikin käyttäen samaa luomiväripalettia. Mukaan lähti 40 kauneusbloggaajaa. Meidät jaettiin kymmenen hengen ryhmiin, joilla jokaisella on oma luomiväripalettinsa NYX Professional Makeupilta.
Tämä viikko on omistettu Olive You -paletille ja tässä oma meikkitoteutukseni sillä. Postauksen lopusta löydät linkit yhdeksään muuhun blogiin, joista löytyy paletilla tehty meikki. Viime viikon Marine Layer -meikit olivat uskomattoman erilaisia, mielenkiintoista nähdä mitä muut ovat tällä paletilla loihtineet! Omani on aika tyypillinen ja "minun näköiseni". Paletti oli ihana, niin laadultaan kuin väreiltäänkin, ja luomivärinappien koko oli ilahduttavan suuri.

Paletit meille sponsoroi www.pretty.fi, joka myös antoi alekoodin lukijoille: Ostamalla kolme NYX Professional Makeup -tuotetta saat edullisimman niistä puoleen hintaan koodilla NYXZIEUJB.

Viikon muut Olive You -meikit: The Domino EffectAlohairBlinger shim…