Skip to main content

Sigma brushes

I got my Sigma-brushes and I really like the quality! I still think that MAC is a bit better but the price is so much higher... So I'd say these are REALLY nice :D Handles are long, even longer than in MAC brushes and I like that. I have to say, that I like quality brushes and price is not so important for me. I have some kind of Sigma-MAC comparison here, I don't have exactly the same ones from both companies but maybe this will help at least a bit :)

Sain Sigma eyes kit-siveltimet ja pidän todellakin näiden laadusta. Mielestäni MAC on hieman parempi vielä mutta kun ottaa hinnan huomioon... Sanoisin, että nämä ovat erittäin hyvät :D Varsi on pitkä, jopa pidempi kuin MACeissä. Tässä jonkinlaista vertailua, ei (onneksi) ihan samoja siveltimiä pencil brushin lisäksi löydy molemmilta firmoilta. Pidän tosiaan laatusiveltimistä ja hinta ei ole tärkein kriteeri siveltimieni valinnassa. Hinnat lopussa mutta kuluineen yhden siveltimen hinnaksi tuli alle 5€! Ihan uskomatonta :D Ja yhtään halvoilta eivät vaikuta.

SIGMA SS219 pencil brush vs MAC 219 pencil brush


These two brushes look identical! Both are very soft but I'd say MAC is more dence. Mac 219 is my favorite in adding pigments on lower lid and I use sigma's version on crease. I find Sigma a bit too fluffy on lower lid...

Nämähän näyttävät ihan identtisiltä! Molemmat ovat todella pehmeitä mutta MAC on jämäkämpi (ks. alempi kuva). Siitä syystä se onkin suosikkini pigmenttien laittamiseen alaluomelle ja toisaalta Sigma on parempi tarkkaan työskentelyyn yläluomella. Alaluomelle Sigma ei ole ihan niin hyvä kuin MAC mutta jos ei tuota MACia olisi, niin saattisin olla ihan myyty ;D


"Precise application of color on the crease, outer corner, and upper and lower lash line. Also ideal to smudge out pencil liner. Natural bristles."

Sigma SS224 vs MAC 217


Is it possible to make better brush than MAC 217? I don't think so ;D Sigma's version is a bit bigger and again: fluffier. Both are nice but MAC 217 is perfect for adding color on crease, SS224 was not that good. It was very nice though and it's perfect for blending. I also think that the lighter color is better: you notice if the brush is not clean and it's easier to notice if there is too much pigment in the brush. If you use mainly same color and pressed pigments, these are not so important issues. Does that sound MAC 224-MAC 217 comparison? I don't have MAC 224 brush.

Onko edes mahdollista, että MAC 217 parempaa sivellintä maailmasta löytyisi? Ehdoton suosikkini siis ;D Sigman ss224 on hieman isompi ja pörheämpi. Molemmat ovat ihania mutta MAC on vain niin täydellinen varjostukseen, Sigma ei niin hyvä. Sigma tosin toimii loistavasti häivyttämiseen. MACin vaalea väri on myös parempi: näkee jos siveltimeen on jäänyt edellistä väriä tai jos siveltimessä on liikaa pigmenttiä. Jos käytät lähinnä samaa väriä varjostukseen ja käytät parinteisiä kiinteitä luomivärejä, tällä ei ole niin merkitystä. Kuulostaako MAC 224-MAC 217 vertailulta? Tuota toista minulla ei ole.


"Rounded and tapered top. Specially designed to apply and blend color on the crease. Natural bristles."
SIGMA SS239 vs MAC 213Well, not my favorites... The quality is of course very good. MAC 213 works well with traditional eyeshadows but I don't use pressed ones so much. SS239 is a bit wider and bristles are shorter, too short if you ask me :D It's ok on browbone.

No, eivät ihan suosikkejani nämä... Laatu on toki hyvä. MAC 213 toimii hyvin perinteisten kiinteiden luomivärien kanssa mutta niitä en juuri koskaan käytä. SS239 on leveämpi ja sen harjakset ovat lyhyemmät, liian lyhyet mielestäni. Ihan ok kulmaluulle ja varmaan makukysymys, minä en vain tykkää tämän mallista.

"Soft and dense with a rounded finish. Can be used to apply pressed or loose eye shadows and pigments. Ideal to build intense color on the eyelid. Natural bristles."
Sigma SS252 vs 239
Sorry, this picture is not the best :/ My favorite Sigma brush! This is just perfect for applying pigments on lid: the brush is flat and dense. I also love MAC 239, it's a bit smaller that Sigma's version. I'll use ss252 daily! I haven't used this with cream eyeshadows yet.

Valittettavasti kuva on huono ja siveltimet kääntyneet :/ Tämä on suosikkini Sigmoista! Ihan täydellinen pigmenttien levittämiseen liikkuvalle luomelle, juuri sopivan littana ja tiivis. MAC 239 on myös suosikkejani tähän tarkoitukseen, se on hieman Sigmaa pienempi. En ole kokeillut tätä voidemaisten luomivärien kanssa vielä.

"Flat shape is ideal for application of cream formulas and eye shadow primers. It also works great with loose eye shadows or pigments. Can be used to apply color all over the lid or precisely on the lash line. Natural bristles."
SIGMA SS275 vs MAC 272 angled brush
I don't use MAC 272 often, I have better ones. SS275 is more angled and I really liked it! I used this on crease.

En käytä MAC 272 sivellintä usein, minulla on vain parempiakin. Sigman ss275:ssa on selvempi kulma ja pidän tästä paljon! Toimii hyvin varjostuksissa.

"Angled, tapered, flat top. Ideal to apply highlight shades underneath the eyebrow and on the inner corners. It can also be used for a precise application of darker shades on the crease area. Natural bristles."
SIGMA SS209 vs MAC 210
I was quite shocked when I saw SS 209 :D It's so big. LOL But I was so surprised that it really was a great eyeliner brush (used it with gel eyeliner). I have the smaller MAC (210) so it's great to have both!

Olin alkuun ihmeissäni, tämä on niin iso :D Mutta yllättäen toimii hyvin geelirajausten kanssa. MACin 210 on selvästi kapeampi, kiva kun nyt löytyy molemmat!

"An extra-fine tipped synthetic fiber brush that delivers a precise, firm, even stroke with which to line the eyes."
And the last brush, I forgot to take pictures of it... SS266, small angle brush. I didn't like with gel eyeliner, just don't like the shape. Alima brow brush is a bit bigger than this one.

Ja viimeisestä unohdin ottaa kuvankin... Kyseessä on SS266, pieni kulmakarva/rajaussivellin. En pidä tästä mallista rajauksissa, en tälläkään kertaa. Tämä on hieman pienempi kuin minulla ennestään ollut Aliman versio.

_________________________________________________


All these 7 brushes were 39USD+ 7,60 USD (shipping to Finland)
Hintaa seitsemälle siveltimelle tuli reilut 33€ (39 USD+ postitus 7,60USD) ja reilussa viikossa olivat perillä.


Do you have Sigma brushes? What do you think?
Oletko jo hankkinut Sigman siveltimiä? Mitä olet pitänyt?

Comments

 1. Awesome review! I also have Sigma brushes (full kit, travel kit,kabuki,SS188 and SS109). I really like them. SS252 is one of my favourites too.
  Your blog is great! Greetings from neighbour country!

  ReplyDelete
 2. Thank you minnamarina! The kit is a good deal, of course there might be brushes you don't like but also surprise favorite, like that SS252!

  I'm also very interested in that kabuki, I think I'll need to buy that later ;D

  ReplyDelete
 3. Moi! Mistä tilasit nuo siveltimet? Menin kurkkaamaan Sigman sivuja, mutta maksuvaiheessa huomasin, etteivät he toimita tilauksia Suomeen :( Ruotsi, Tanska, Norja ja Venäjä löytyivät listalta, muttei Suomi.

  ReplyDelete
 4. Moikka! Lisäsin linkit mutta varmaan samalla sivulla oltiin, nimittin huomasin saman eilen. Tuo taitaa olla joku virhe ohjelmassa paypalin päässä nimittäin sama oli myös The She Spacella (ja varmasti toimittavat Suomeen, kuten myös Sigma: "we ship worldwide"). Meinasin itse vain vain laittaa TSS:llä maaksi Sweden mutta en muusta syystä sitten tilannutkaan. Täytyykin kysäistä asiasta tarkemmin, jos ei vieläkään toimi!

  ReplyDelete
 5. Toimii sittenkin! :) klikkailin vain eteenpäin niin seuraavassa vaiheessa löytyi Suomikin ja sain jo kuittauksetkin tilauksesta. Nyt vain odottelemaan pakettia :D

  Kiitos postauskesta! Täällä nuo sivellintarjonta ei ole läheskään yhtä hyvä hinta-laatu suhteeltaan, joten pistin sutinaksi tämän postauksen jälkeen heti!

  ReplyDelete
 6. Hieno homma! Kertoile sitten mitä tykkäät :) Suomessa on tosiaan tuo hinta-laatusuhde hiukkasen hukassa. Sigmat eivät mitenkään halvan oloisia ja hintaa yhdelle jäi alle 5€ (sis. pk:t). Ei kyllä paha!

  ReplyDelete
 7. Wow, this is so helpful, very good review. I do like a variety of sizes, like with the liner, and pencil brushes. It's fun to find new favorite brushes too.

  I will post soon about my favorite brushes.

  ReplyDelete
 8. Thanks for the review! I don't have any Sigma brushes, but I'm curious about them now.:)

  -L

  ReplyDelete
 9. I like the looks of the longer handles on the Sigma brushes but Mac seems to always win hands down. I love my Mac brushes but like you said they are pricey!!!

  ReplyDelete
 10. Hi,

  I ordered a couple of eyebrushes as well from sigma, and I am really happy with them. quality products for cheap. Now I am waiting for additions!

  ReplyDelete
 11. I really like Sigma brushes! I wanted to try these about 6 months ago, but these were out of stock :)

  ReplyDelete
 12. Hahaa! Postipoika toi tänään paketillisen uusia siveltimiä! Käytännössä en ole vielä testannut mutta vaikuttavat hyviltä.

  Kiitos vielä tästä postauksesta! Muuten en olis varmaan ikuna päätynyt ostamaan Sigman tuotteita ja jäänyt haikailemaan Macin siveltimien perään.

  ReplyDelete
 13. Mukava kuulla :D Kivampi hankkia laadukkaat siveltimet edullisesti ja sitten vaikka MACiä myöhemmin lisäksi, jos jotain tiettyä haluaa!

  ReplyDelete

Post a Comment

Please leave a message, comment, opinion!

Popular posts from this blog

Toinen blogi ja uusi työ

Olen tosiaan ollut "hieman" hiljaisempi täällä viimeaikoina. En ole kuitenkaan blogiani kuoppaamssa (ajat muuttuvat) ja yritän kirjoitella edes silloin tällöin. Varsinkin ihania ekodödöjä pitäisi arvoida piakkoin!

Olen tosiaan vaihtanut alaa "kaikessa hiljaisuudessa": olen liikunnanohjaaja, personal trainer, FasciaMethod-ohjaaja ja teen päätyöni hierojana. Opiskelen myös koulutetuksi hierojaksi eli kiirettä piisaa :D Toisen blogini löydät täältä: voimistaja.wordpress.com, sekin laahaa nyt hieman jäljessä koulukiireiden takia. Sieltä löytyy (osittain, loput tulossa kun ehdin) liikunnan ammattitutkinnon suorittamisesta Eerikkilän urheiluopistosta ja firmani sivut siis ovat Voimistaja.fi

Aktiivisimmillani olen Instassa: voimistaja, tervetuloa seuraamaan!
UD Naked Heat, lämpimämpi arkimeikki

Naked Heat -paletti tuntui kuvien perusteella liian lämpimältä väreiltään minulle mutta ajattelin, että jos en itse välitä niin tytär ainakin...  Ja kun muut meikkibloggaajat saivat minut tästä kiinnostumaan, ei auttanut kuin täydentään Naked-kokoelmaani :D

Yllättävän paljon pidin kuitenkin paletista, itseasiassa paljon enemmän kuin Naked 2 -paletista, joka oli minulle liian viileä sävyltään, ihoni näyttää vähemmän hehkuvalta sen kanssa. Tämä Heat taas oli erittäin ok, enemmänkin ehkä vain omalla epämukavuusalueella :D Itse asiassa olin jo lahjoittamassa palettia tyttärelleni mutta hän kehui miekkini näyttävän todella kivalta. Taitaa siis olla pian pari Naku Heatia meillä :'D

Kuvaan tekemäni meikki oli lopulta tummemmasta päästä eli ehkä sellainen pieneen iltamenoonkin sopiva. Aika kiva silti, ei tuntunut liian punaiselta. Tätä lämpimämpiä sävyjä en koe paletista osaavani käyttää.Bonuksena pikameikki tyttärelleni, tähän käytin selvästi lämpimämpiä sävyjä:


Ja tässä vielä muiden m…

New Aromaleigh products for face (primer, powders, foundations)

Vain englanniksi, omaa tekstiä on vähemmän ja menee muuten liian sekavaksi :)illuminata luxe mineral finishing powder
Yay! "diamond" powder without silica! I can use some silica but better if not too much... So I prefer products without it. This made skin look very radiant. Me likey! I already bought a full size of this :D "Aromaleigh "Illuminata Luxe" Finishing Powder is a translucent, sheer loose mineral cosmetic powder, that contains reflective minerals to give your skin a subtle, more radiant appearance. Fine lines and wrinkles are less dominant, and a fine finish is revealed. It takes the Illuminata formula a step further with the addition of a revolutionary light-diffusing diamond copolymer, which is a spherical powder with an entrapped photoluminescent diamond core. This diamond copolymer ingredient, while not "mineral" or "natural" in nature, adds great benefit to this Finishing Powder's ability to impart a soft-focus effect and …